Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin'den Açıklamalar

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin'den Açıklamalar

KamuAjans.Com-MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu.''Herkese hayırlı günler. Bakanlık olarak özel okul resmî okul ayrımı yapmadan eğitimi bir bütün olarak görüp özel sektörü yükümüzü paylaşan bir paydaş olarak görüyoruz. Bu yaklaşımımız sayesinde özel okullaşma % 8'lere kadar ulaştı.

Bu çalışmalara ivme kazandıracak bir adım olmak üzere Özel Öğretim Kurumları Kanunu Kapsamında Dönüşüm İşlemleri Kapsamındaki İrtifak Hakkı Tesis Edilmesi Veya Kiralama Yapılmasına İlişkin Yönetmeliğimiz yayımlandı. Yönetmelik ile özel okula dönüşüm taahhüdünde bulunan dershanelere iki tür desteği öngörüyoruz.

Hazine taşınmazları üzerinde 25 yıla kadar irtifak hakkı kurulabilecek ya da mülkiyeti Hazineye ait olmakla Bakanlığımıza tahsisli binaların tamamı veya bir kısmı pazarlık usulü ile 10 yıla kadar kiralanabilecek. Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğümüz ile Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün koordinesinde bu süreç yürütülecek.

İrtifak hakkı tesisi ve kiraya verilecek taşınmazlar için ayrı ayrı altışar aylık periyotlar halinde taşınmazlar ihaleye çıkılabilecek. Nihayetinde dönüşüm programına dahil olarak okul açma taahhüdünde bulunan dershanelerin bu taahhütlerini 2018-2019 öğretim yılı sonuna kadar yerine getirmeleri gerekiyor. Tekrar herkese hayırlı olsun.'' 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.