Milli Eğitim Bakanına Mektup

Milli Eğitim Bakanına Mektup

Y&ARGEDER (Yenilikçi, Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği), yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a mektup hazırladı. İşte o önemli bilgiler içeren mektup:

Saygıdeğer Bakanımız,

Öncelikle Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk Milli Eğitim Bakanı olarak atanmanızı, öğretmen ve eğitim camiası olarak büyük mutlulukla karşıladığımızı bildirir Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği (Y&ARGEDER) olarak yapacağınız işlerde size destek olmak üzere elimizden gelenin daha iyisini yapmak üzere göreve her zaman hazır olduğumuzu bildiririz. 

Kuru toprağın Nil ve Fırat'a susadığı gibi eğitim camiamız da sizin gibi işin mutfağında yetişmiş, hemen hemen her kademede çalışmış ve başarılar elde ederek camiamızın gönlünde taht kurmuş birini dört gözle bekliyordu. Sizin gelmeniz hatta ve hatta adınızın geçmesi bile camiamızı umutlandırmış ve olumlu bir sürece odaklamıştır. Kuru bir toprağın ab-ı hayat ile yeşermesi gibi buruk yüreklerimiz sevince gark olmuştur. 

Sayın bakanımız, bizler bu ülkeye bütün varlığıyla hizmet etmek ve ülkemizin çocuklarını en iyi şekilde nasıl yetiştiririz diye düşünerek, hamiyet duygusuyla bir araya gelmiş her ilde ar-ge ekipleri oluşturmuş eğitimcileriz. Bakan olduğunuzu öğrendiğimizde hepimizde oluşan heyecan ve enerji bize hitaben yazmış olduğunuz mektupla daha da artmıştır. Bize verdiğiniz değere karşılık camiamız size minnettar olacaktır. Umut ettiniz, umut verdiniz hepimize. 

Sayın bakanımız, Türkiye’nin gözü üzerinizde. Bütün veliler, öğrenciler, öğretmenler, personel ve idareciler ile yaklaşık olarak 30 milyon, dolaylı olarak tüm Türkiye size odaklanmış durumda. Herkes sayın bakanımız ne yapacak diye bekliyor. Hatta öyle bir şey yapsın ki eylülde okullar açıldığında her şey düzelsin, hiçbir sorunla karşılaşmayalım diye bir beklenti oluşmuş durumda. Maalesef hiç kimse “ben ne yapabilirim ya da biz ne yapabiliriz” demiyor. Sizin ne yapacağınızı ve işleri nasıl yoluna koyacağınızı bekliyor. 

Sayın bakanımız, sizin liyakatinizden, adaletinizden ve vizyoner kişiliğinizden zerre kadar şüphemiz yoktur. Sizin atacağınız her adımın destekçisi, her kararınızın da arkasında olacağız. Bize düşen görevi 81 ildeki ekiplerimizle mesai saatleri dinlemeksizin yapacağız.

Sayın bakanımız, biz Y&ARGEDER olarak “bakanımız ne yapacak” diye bekleyenler değiliz. “Biz ne yapabiliriz” diyenleriz. Biz bu ülke için ne yapabiliriz diye yola çıktık ve aynı şekilde eğitim için “Biz ne yapabiliriz” diye her gün düşünüyor ve üretiyoruz. Bu mektubu da size destek olmak için yazıyoruz. Amacımız pastadan pay koparmak ya da şahsi fayda edinmek değildir. Sadece çok zor olan görevinizde, size ve ülkemize nasıl faydalı olacağımızı düşünürken aldığımız nazik mektubunuza cevap vererek mukabele etmek istedik. Öğretmenleriniz yanınızda ve destekleri daima sizinle olacak bilin istedik. 

Saygılarımızla. 

Y&ARGEDER (Yenilikçi, Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği) 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.