Milastan 81 İlin 81 Öğretmenine Öğretmenler Gününe Özel Hediye

Milastan 81 İlin 81 Öğretmenine Öğretmenler Gününe Özel Hediye

KamuAjans.Com-Muğla’nın Milas ilçesinde öyle bir proje hazırlandı ki tüm Türkiye’deki öğretmenlerin değerli olduğu mesajını veriyor. 24 Kasım Öğretmenler gününe özel hediyeler 81 İlin 81 Öğretmenin bizzat eline ulaşacak şekilde kargoya verildi.

Milas İlçesinde hazırlanan “Hediyem 81 İlin 81 Öğretmenine” projesi ile Türkiye’deki 81 İl’den 81 öğretmenin kendi illerini temsilen ve toplamında ise Türkiye’yi temsilen seçilerek ülkemizdeki; mesleğe yeni başlayanından tut yıllarını eğitime adamış öğretmenlere kadar tüm öğretmenlerimizin değerli olduğu farkındalığı oluşturuyor. Milas ilçesi ile öğretmenler arasında aynı zamanda gönül bağı oluşturulması hedeflenen ilçeye ait yöresel hediyelerden oluşan özel hediye kolileri 24 kasımda öğretmenlere ulaştırılacak şekilde kargolara verildi.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan Ar-Ge biriminin ürettiği 24 Kasım Öğretmenler Gününe özel bu proje; Milas Kaymakamlığı, Milas Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde imzalanan protokolle hayata geçirilmiş oldu. Eğitimcileri onure eden ve özel kılan bu proje için Milli Eğitim Müdürlüğü, Milas Kaymakamlığı ve Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün bir araya gelerek en başından en sona hep birlikte hareket etmesi ise projeyi daha da anlamlı hale getirdi. 81 ilimizdeki 81 öğretmenimizin bizzat isim ve adreslerine ulaşacak bu kolilerin içerisinde Milas ilçesinin simgeleşmiş ürünlerinden bir kaçı olup ayrıca öğretmenlere yazılmış bir mektup da kolinin içerisinde yer alıyor.

İmzalanan protokol sonrasında açıklama yapan Milas Kaymakamı Eren Arslan, “Milas’ta 24 Kasım’da Öğretmenler günü’nü yapacağımız çeşitli etkinliklerle kutlayacağız. Gerçekleştirdiğimiz “Hediyem 81 ilin 81 öğretmenine” projesi kapsamında, Türkiye’de ilk kez düşünülen ve ilk kez uygulanan çalışmayla birlikte 81 ilde görev yapan 81 öğretmenin adreslerine hazırlamış olduğumuz hediye kolilerini göndereceğiz. Amacımız, farkındalık oluşturarak onlara verdiğimiz değeri göstermek ve koliler içerisinde bulunan Milas’a ait simgelerle de ilçemizin tanıtımını sağlamaktır. Kolinin içerisinde ayrıca yazmış olduğumuz bir mektupta bulunuyor. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Geldiği günden beri yaptığı güzel iş ve projelerle Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adını kamuoyunda sıkça bahsettiren Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa BAL “Çalışmaları para ile değer biçilemeyecek kadar değerli olan,bıkmadan usanmadan çalışan,hep mutfakta çalışıp gani gönüllü olan meslektaşlarımıza sembolikte olsa hediye vererek hatırlamak destek olmak için bu projeyi yaptık” dedi ve “ bu vesile ile ülkemizdeki tüm vefakar ve cefakar öğretmenlerimizin değerli olduğu mesajını da vermek istiyoruz” diye ekledi.

Özellikle Milas’a özgü yöresel ürünler ile hediyeleri temin konusunda öğretmenlerimize çam sakızı çoban armağanı hediye göndererek öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlama sevinciyle katkı sağlayan Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eşref ARSLAN toplumda öğretmenler gününe dikkat çekecek ve tüm ülkede bu konuya karşı farkındalık oluşturacak bu projenin içinde bizzat bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Proje ;öğretmenlere hazırlanan küçük bir sürprizle mutlu etmek; kendilerine değer verildiğini hissettirmek ve etkinliğin 81 ilimizde uygulanması ile Milas İlçesinde öğretmenlere verilen değer ve önemin sadece Milas ile sınırlı kalmadığını tüm ülkemizdeki vefakâr ve cefakâr öğretmenlerimize değer verildiğini göstermek; toplumda öğretmenler gününe dikkat çekmek ve tüm ülkede bu konuya karşı farkındalık oluşturmak; diğer kurumlarla işbirliği yaparak bu kurumların da öğretmenlerimize değer verdiğini göstermek ve kurumlar arası iletişimi arttırmak; eğitimin tüm paydaşlarının etkileşimini arttırmak; İlçe tanıtımına katkı sağlamak gibi amaçlardan yola çıkılarak hazırlandığı yetkililer tarafından ifade edildi.

Hazırlanmış olan koliler PTT Milas Müdürü Nafize Canlıoğlu’na teslim edilerek öğretmenlerin adreslerine gönderilmesi için verilmesiyle proje hayata geçmiş oldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.