Milas’ta Yenilikçi, Fark Yaratan Milli Eğitim Müdürü

Milas’ta Yenilikçi, Fark Yaratan Milli Eğitim Müdürü

KamuAjans.Com-Muğla Milas’ta Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başladığı günden bu yana özellikle eğitimciler ve eğitimin paydaşları ile kurduğu samimi ve içten iletişim sayesinde kısa zamanda ilçenin ve kamuoyunun takdirini ve sevgisini kazanan İsa BAL, tüm eğitimcileri kucaklayıcı yaklaşımı ile ihtiyaç duyulan, fark yaratan Milli Eğitim Müdürü olduğunu şimdiden hissettirmeye başladı.

Milli ve manevi değerlerimize önem verdiği, attığı adımlardan anlaşılan Milli Eğitim Müdürü sayın BAL Yenikapı ruhu ile beraber oluşan yeni Türkiye’yi Milas Eğitim camiası başta olmak üzere tüm ilçede yansıtmaya devam ediyor. İsa BAL’ın milli eğitim müdürü olduktan sonra makam odasının kapısını her an açık bırakması dikkat çeken önemli ayrıntı alışık olmadık müdür olduğunu gösteriyor.

Muğla’nın Milas ilçesine uzun süredir Milli Eğitim Müdürü olarak kimin geleceği merak konusuydu.Özellikle Milli Eğitim Müdüründen beklentiler ise gelecek müdürün ilçedeki tüm öğretmenlere eşit davranması, onları dinlemesi,eğitim başarısını daha üst seviyelere çıkartabilmek için başta öğretmenler olmak üzere tüm eğitim paydaşlarını işin içine katarak çalışmasıydı.Çünkü hain ve kalleş 15 Temmuz Darbe girişiminden sonra oluşan Yenikapı ruhunu devam ettiren,ayrıştırıcı değil birleştirici ruhla hareket eden yöneticilere ihtiyacı vardı ülkemizin.Hele eğitim camiasında,toplumun temelini oluşturan kesim olan eğitimcilerin arasında, birleştirici kendini öteki olarak değil bir olarak görmesini sağlayacak yaklaşım ve işlere imza atan yöneticilerin varlığı gerekti ülkemize. Milli değerlerimiz milli oluşları algılamaya bağlıdır.Demokrasi ile temelini dahada sağlamlaştırır.Vatan sevgisi , bayrak aşkı,millet sevgisi,yaşanılan toprağa aidiyet duygusu,özgürlük,eşitlik,kardeşlik ,iş,aile,sadakat,saygı,hoş görü… toplumun milli bakışının neticesinde bir millet olma şuurunu oluşturur.Kısacası toplumumuzun sahip olacağı milli ve manevi değerleri ancak ve ancak eğitimden geçtiğini bilen adımlar devletimize 78 milyonu birleştiren,tek vücut millet olmayı kazandırır.Bu adımları atmakta gereken fedakarlıktan kaçınmayan İsa BAL,milasın geleceğine daha ümitle bakabilmesini sağlıyor.

1 Eylül 2016’da göreve başlayan Milli Eğitim Müdürü İsa BAL,gerek Muğla’yı bilen ve eğitimin içinden gelen biri olarak işe eğitimin uygulayıcıları olan öğretmenlerle bir araya gelerek başladı ve eğitim ile eğitimcilere önem verdiğini daha ilk aydan hissettirmeyi başardı. Fırsat buldukça okulları tek tek gezen sayın BAL öğretmenlerin varsa sorunlarını dinleyip çözüm bulmaya çalışması takdir topladı. Projelere de ağırlık verdiğini başlayan veya başlayacak olan projelerden anlaşılmaktadır.Eğitim sistemindeki uzak ve yakın hedeflere uygun ilçe başarısının arttırılması için de yenilikçi projeler oluşturmaya başladı.Daha önceden de Milli eğitim müdürlüğündeki tecrübesini Milas ilçesine üstüne koyarak aktaracağı aşikar.İlerleyen günlerde uygulanacak projelerden Milas ilçesinin ismini daha çok duyacağız gibi.

Temennimiz bu şekilde Yenikapı ruhunu şiar edinmiş ve tek gayesi eğitim olan tüm eğitimcilere değer veren Milli Eğitim Müdürlerinin sayısının ülkemizde artması ümidi ile…  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.