Milas'tan 81 ilin 81 Öğretmenine 24 Kasım Hediyeleri Gönderildi

Milas'tan 81 ilin 81 Öğretmenine 24 Kasım Hediyeleri Gönderildi

Kamuajans.Com – Geçtiğimiz yıl ilk defa hayata geçirilen Hediyem 81 İlin 81 Öğretmenine Projesi, bu yılda Milas Kaymakamlığı, Milas Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milas Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde başladı.

Lider Eğitimci Yazarlar Derneği Genel Başkanı ve Milas’ta görev yapan öğretmen Sedat Değer tarafından fikri oluşturulan proje kapsamında; 81 ilde görev yapan 81 öğretmene gönderilmek üzere, ilçeyi simgeleyen tarımsal ürünlerden ve Türk bayrağından oluşan hediye paketi hazırlandı.

Milas’ta görev yapan 81 öğretmen tarafından yazılan 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama mektupları da hediye paketlerine eklendi.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan, projeye katkı veren öğretmen ve yöneticilerin katılımıyla Milas Sakarya Ortaokulu’nda düzenlenen törenin ardından hediye paketleri kargoya verildi.

Projenin geçtiğimiz yıl ülke genelinde büyük takdir ve ilgi topladığını ifade eden Milas Kaymakamı Eren Arslan, “24 Kasım Öğretmenler Günü’nde ülkemizin dört bir köşesinde görev yapan öğretmenlerimizin hem gününü kutlamak hem de bu vesileyle ilçemizin kültürel değerlerini, tarımsal ürünlerinin tanıtımını yapmak için bir hediye paketi hazırladık. Projemizin en önemli özelliği şu; ülkemizin ihtiyaç duyduğu birlik beraberlik ortamını pekiştirilmesi adına sadece ilçemizdeki öğretmenlerimizi değil, 81 ilimizde hudut boylarında, yurdun dört bir tarafında fedakarca görev yapan öğretmenlerimizi de unutmadık. Geçtiğimiz yıl hayata geçirdiğimiz bu proje sonrasında çok güzel olumlu geri dönüşler aldık ve bu yılda projemizi sürdürme kararı aldık. Hiç böyle bir şeyi aklından bile geçirmeyen bir öğretmenimiz sabah okuluna geldiğinde, hiç tanımadığı insanlardan aldığı bir hediyeyle mutlu olacak. Eminim öğretmenlerimiz, sınıflarında öğrencilerine en azından Milas ile ilgili birkaç kelime söyleyerek Milas’ın varlığını ülkemizin dört bir köşesinde bahsettirmiş olacak. Böylesi bir proje için ben başta Milli Eğitim Müdürümüz ve Tarım Müdürümüzü kutluyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum. PTT kurumu, Milas’taki STK’lar da bizlere destek verdiler. Ayrıca projenin fikir babası olan Sedat Değer’e de ayrıca teşekkür ediyorum. Milas’ta işbirliğinin ürünü olan bu projede emeği geçen herkese teşekkürler. Vefakar, cefakar bir şekilde eğitim hizmeti sunan tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum.” dedi.

Tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ise “Başöğretmen Atatürk’ün mülki amirlere şehrin girişinde öğretmenleri karşılama talimatı verdiği bu yüce mesleği yapan öğretmenlerimizi hatırlamak için, onlara bir nebze çam sakızı çoban armağanı bir hediye göndermiş bulunuyoruz. Bu projede emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum.” diye konuştu.

Muğla’nın ve Milas’ın tarımsal üretim kapasitesine dikkat çeken Milas Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan, “Yöremizdeki üreticilerimizin üretmiş olduğu doğal ürünlerden birer koli yapıp hediye olarak 81 ilimize göndermiş bulunmaktayız. Bu vesileyle Hakkari’den Edirne’ye, Sinop’tan Adana’ya kadar şuan görevlerinin başında olan öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamak istiyorum.” dedi.

Projenin mimarı Sedat Değer proje kapsamında şu açıklamayı yaptı: Projemizde öğretmenlerimizi onlar için hazırlanan küçük bir sürprizle mutlu etmek; kendilerine değer verildiğini hissettirmek ve etkinliğin 81 ilimizde uygulanması ile Milas İlçesinde öğretmenlere verilen değer ve önemin sadece Milas ile sınırlı kalmadığını, tüm ülkemizdeki vefakâr ve cefakâr öğretmenlerimize değer verildiğini göstermek; toplumda öğretmenler gününe dikkat çekmek ve tüm ülkede bu konuya karşı farkındalık oluşturmak; diğer kurumlarla işbirliği yaparak bu kurumların da öğretmenlerimize değer verdiğini göstermek ve kurumlar arası iletişimi arttırmak; eğitimin tüm paydaşlarının etkileşimini arttırmak; İlçe tanıtımına katkı sağlamak gibi amaçlardan yola çıkılarak hazırlandığını söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.