Milas'taki O Müdüre Vali Soruşturma Açtı

Milas'taki O Müdüre Vali Soruşturma Açtı

KamuAjans.Com-Muğla Valisi Amir Çiçek, Milas Semiha Altunkan İlkokulu’nda yaşanan karne kriziyle ilgili soruşturma açıldığını duyurdu. Milas Semiha Altunkan İlkokulu’ndaki okul öncesi öğrencilerden okul taksiti ödenmeyenlere, karne verilmesinde sıkıntı yaşanması üzerine; velilerin iddiasından hareketle soruna gösterdikleri tepkiyi “Yakıştı mı müdür bey?” başlığıyla gündeme taşıdık.

Muğla Valisi Amir Çiçek, karne krizinin yaşanmasında ihmali olduğu iddia edilen Okul Müdürü Hüseyin Demir hakkında Milas Kaymakamlığı tarafından soruşturma başlatıldığını duyurdu. Okul taksiti eksik olan velilerin iddiasına göre olay şöyle gerçekleşti: “Okul Müdürü Hüseyin Demir, okul taksitini ödemeyen öğrencilerin listesini çıkardı ve diğer öğrencilere karneleri sınıf öğretmenleri tarafından verilirken, taksiti eksik olan öğrencilere karneleri verilmedi. Bunun üzerine veliler, eksik taksitleri ödeyerek banka dekontlarıyla okula geldi ve karnelerini aldı.” Bu durumdan etkilendiklerini belirten Kasapoğlu ailesinin minik ferdi Meryem de 60 liralık eksik taksit nedeniyle sınıfta karne alamadı.

Meryem’in babası Halil Kasapoğlu, daha sonra okula giderek karneyi alabildi. Olayın duyulmasının ardından Milas Kaymakamı Eren Arslan, eşi Sermin Arslan ve Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ile birlikte Kasapoğlu ailesini evlerinde ziyaret ederek, 6 yaşındaki Meryem'e çeşitli karne hediyeleri verdi. Yaşananların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Muğla Valisi Amir Çiçek, "Milas Kaymakamımız öğrencimizi ve ailesini evlerinde ziyaret ederek karnesini verdi. Okul müdürü hakkında yine Milas Kaymakamlığı tarafından soruşturma başlatıldı.” dedi.

Türk Eğitim – Sen Muğla Temsilcisi Mürsel Özata ise “Bu çirkin olaya kısa sürede müdahale ederek girişimlerde bulunan ve soruşturma başlatan Milas Kaymakamı başta olmak üzere diğer yetkililere teşekkür ediyoruz. Okul müdürünü şiddetle kınıyoruz. Paranın hiçbir miktarı bir öğrencinin gözyaşlarından daha değerli değildir. Devletimizin söz konusu müdür hakkında gerekeni yapacağına inanıyoruz.” diye konuştu. Öte yandan okul harç taksitlerini tam ödeyen velilerinden bazıları, karnelerin sınıf içerisinde tüm öğrencilere aynı anda verilmediğini kabul etmekle birlikte; eksik taksiti bulunan velilerin Okul Müdürü Demir ile görüştükten sonra çocuklarının karnelerini aidat ödememelerine rağmen aldıklarını öne sürdüler. 


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.