MESS'nin Karşılıksız Eğitim Bursuna Başvurular Başladı!

MESS'nin Karşılıksız Eğitim Bursuna Başvurular Başladı!

KamuAjans.Com-Türkiye’nin en büyük mesleki eğitim bursuna başvuru süreci başladı

MESS Mesleki Eğitim Bursu, kapsamı genişleyerek alanında Türkiye’nin en büyük burs programı oldu. MESS üyesi işyerlerinde çalışanların lise düzeyinde ve metal işkoluna yönelik bölümlerde mesleki eğitim alan çocuklarına verilen bursun kapsamına, bölüm ayrımı bulunmayan 9. sınıflar da dahil edildi. Burs alabilecek öğrenci sayısı 2.5 kat artarken, 9. sınıflara yıllık 1.000 TL, diğer sınıflara ise yıllık 2.000 TL tutarında mesleki eğitim bursu verilecek.

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), geçtiğimiz eğitim yılında başlattığı MESS Mesleki Eğitim Bursu'nu alanında Türkiye'nin en büyük burs programına dönüştürdü. Karşılıksız burstan 2016-2017 Eğitim Yılı'nda 2.500 öğrencinin faydalanma imkanı bulunuyor. Böylelikle geçtiğimiz eğitim yılına göre burs alabilecek öğrenci sayısı 2.5 kat artırıldı. Burs kapsamında öğrenci başına verilecek toplam burs tutarı yıllık 2.000 TL'ye kadar ulaşıyor.

MESS Mesleki Eğitim Bursu, MESS üyesi işyerlerinde çalışanların lise düzeyinde ve metal işkoluna yönelik bölümlerde mesleki eğitim gören çocuklarına veriliyor. Burs programı; mesleki eğitimin yaygınlaşması ve niteliğinin yükseltilmesi hedefiyle Milli Eğitim Bakanlığı ile haziran ayında imzalanan protokolle hayata geçen Türkiye İçin Mesleki Eğitime Tam Destek Projesi (METAD) çatısı altına alındı. Geçtiğimiz yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezleri ile Çok Programlı Anadolu Liselerinin Anadolu Meslek Lisesi ve Anadolu Teknik Lisesi programlarında örgün eğitim gören 10, 11 ve 12. sınıflarına verilen burstan artık aynı okulların 9. sınıf öğrencileri de faydalanabilecek. Bilindiği gibi 9. sınıflarda bölüm ayrımı bulunmuyor. Aileler ve öğrenciler MESS Eğitim Vakfı tarafından yürütülen burs programının kriterlerini ve nasıl başvurulacağı hakkında ayrıntılı bilgiyi www.messegitim.com.tr'den öğrenebilirler.

Ödeme öğrenciye yapılacak

Eylül - Haziran dönemini içeren 10 ay boyunca 10, 11 ve 12. sınıflara aylık 200 TL, 9. sınıflara ise aylık 100 TL mesleki eğitim bursu ödenecek. Burs tutarları öğrenciler adına açılacak banka hesaplarına yatırılacak. Burstan yararlanmak için önceki eğitim yılında sınıfı geçmiş olma şartı aranırken, 10, 11 ve 12. sınıfların eğitim görmesi gereken bölümler şunlar: "Metal, Elektrik-Elektronik, Endüstriyel Otomasyon, Makine, Metalurji, Plastik, Tasarım teknolojileri ile Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme.”

MESS Mesleki Eğitim Bursu’nun çatısı altına girdiği METAD Projesi, MESS’in, sektörün nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlama ve ülkenin rekabetçiliğini artırma misyonu doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün işbirliğiyle hayata geçti. Metal işkoluna yönelik bölümleri bulunan ve lise düzeyinde örgün eğitim veren proje kapsamındaki mesleki eğitim kurumlarında öğrencilere “Kariyer gelişimi ve rehberlik eğitimi” verilecek, MESS üyesi işletmelerde staj imkanı önceliği sunulacak. Öğretmenler için hizmet içi eğitimler düzenlenirken okul yöneticilerine de yöneticilik-liderlik eğitimleri verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.