Mesleki Yeterlilik Kurslarında Yeni Dönem

Mesleki Yeterlilik Kurslarında Yeni Dönem

KamuAjans.Com-Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen mesleki yeterlilik kurslarıyla ilgili iş ve işlemler, 1 Ocak 2017'den itibaren Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) devredilecek

MEB'den yapılan açıklamaya göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yürütülen mesleki yeterlilik kurslarıyla ilgili iş ve işlemlerin MEB'e devrine ilişkin protokol 27 Ekim'de imzalandı.

Protokol kapsamında, ticari araç kullanarak, yolcu ve yük taşıyan sürücüler ile karayolu mevzuatı çerçevesinde faaliyette bulunan firmalarda istihdam edilecek Orta Düzey Yönetici (ODY) ve Üst Düzey Yöneticilerin (ÜDY) zorunlu almaları gereken mesleki yeterlilik eğitimlerinin verildiği 400'e yakın mesleki yeterlilik (SRC, ODY, ÜDY) kurslarının açılış, kapanış, eğitim, sınav denetim ve diğer iş ve işlemlerinin tamamı, 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren MEB tarafından yapılacak. Kursların Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatına uyum işlemlerinin 31 Aralık 2017'ye kadar tamamlanması gerekiyor.

Mesleki yeterlilik belgesi sınavları, 1 Mayıs 2017'ye kadar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından, bu tarihten itibaren ise MEB tarafından yapılacak.

Devredilen söz konusu kurslarla ilgili olarak, Milli Eğitim Bakanlığınca özel motorlu taşıt sürücüleri kursları ile iş makineleri sürücü eğitim kurslarındaki uygulamalara benzer düzenlemelerin yapılması için mevzuat ve öğretim programı geliştirme çalışmalarına başlandı.

Selma Kasap

Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.