Mesleki Eğitimin Tanıtılması,  Mesleki Eğitime Yönlendirme

Mesleki Eğitimin Tanıtılması, Mesleki Eğitime Yönlendirme

KamuAjans.Com-Mesleki ve teknik eğitimde yapılan değişikliklerin kamuoyu ile paylaşılması ve farkındalık oluşturulması için ilgi Genelge ile tanıtım kampanyası düzenlenmiştir. Bu kapsamda hazırlanan materyaller (bez afiş, afiş, bilbord afiş, el broşürü ve kamu spotu) kargo ile Valiliklere (milli eğitim müdürlükleri) gönderilmiştir. Bu kampanya kapsamında yapılacak faaliyetler Valiliklerin koordinesinde ilgi Genelge doğrultusunda ve aşağıda belirtildiği şekilde yürütülecektir.

1. Mesleki eğitim merkezi programı uygulayan mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının (MTAL, ÇPAL, METEM ve MEM) tanıtım iş ve işlemleri Valilik/Kaymakamlıkların koordinesinde il/ilçe milli eğitim müdürlükleri mesleki ve teknik eğitim şubeleri tarafından aksatılmadan yürütülecektir.

2. Tanıtım faaliyetleri; belediyeler, sivil toplum kuruluşları, yerel yazılı ve görsel medya kuruluşlarının etkili desteği sağlanarak yapılacaktır. Bu kapsamda yerel gazetelerde, yapılan çalışmalar ile mesleki ve teknik eğitimin tanıtımına yönelik haberler çıkması sağlanacaktır.

3. Valilik/Kaymakamlıklarca ek listede bulunan kurum/kuruluşlara 50*70 afişler gönderilecek, bu afişlerin gönderilen kuramların uygun yerlerine asılması sağlanarak bilgilendirme yapılacaktır.

4. İl/ilçe milli eğitim müdürlükleri koordinesinde, belediyelerce ve sivil toplum kuruluşlarınca bez afişlerin yerleşim yerlerinde uygun bulunan köprülü kavşak, üst geçit ve önemli güzergâhlarda, billboard afişlerin şehirlerin ilan panolarına ve uygun güzergâhlardaki geniş duvarlarda asılması sağlanacaktır. Kamu spotu il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin, mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurumlarının, esnaf ve sanatkârlar odalarının, ticaret ve sanayi odalarının web sayfaları ile şehirlerde sinevizyon yayınlanan ekranlarda yayınlanması sağlanacaktır.

5. Ortaokul müdürlüklerince; okul rehber öğretmenleri ve sınıf rehber öğretmenleri tarafından bilgilendimıe/yönlendirme çalışmaları yapılacak, bu kapsamda 8 inci sınıf öğrenci ve velilerine yönelik olarak yapılacak tanıtım ve yönlendirme programlarında, gönderilen el broşürlerinin öğrenci ve velilere ulaştırılması sağlanacaktır.

6. Tanıtım, yönlendirme ve mesleki rehberlik çalışmaları yapan ortaokullar ile 9.

sınıf öğrencilerinin alan seçimi konusunda çalışma yapan mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurumları, Bakanlığımız Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün "http://www.megep.meb.gov.tr/?page=alanDal" web adresinde bulunan bilgi ve dokümanlar ile "http://mbs.meb.gov.tr/" adresinde yayımlanan Ulusal Mesleki Bilgi Sisteminden

faydalanabileceklerdir. Ayrıca, tanıtıcı materyallere ihtiyaç olması halinde söz konusu linkten temin edilerek çoğaltılabilecektir.

7. Mesleki eğitim merkezi programı uygulayan mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlan (MTAL, ÇPAL, METEM ve MEM) müdürlüklerince;

a) Okul web sayfalarında mesleki eğitim merkezleri ile çıraklık sistemini açıklayıcı bilgilere yer vereceklerdir.

b) Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Başkanlıkları ile Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanlıklarına bağlı üye işyerlerinde çalışanların mesleki eğitim merkezi programı uygulayan okul/kurumlara yönlendirilmeleri için işverenlere yönelik bilgilendinue çalışmaları yapılacaktır.

c) Ülkemizde bulunan geçici koruma altındaki Suriyelilerin mesleki eğitim merkezlerine yönlendirilmeleri konusunda da rehberlik yapılacak, çalışanların mesleki eğitim merkezlerine kayıtlarının yapılması ile ilgi her türlü ı^ ve işlemler aksatılmadan yürütülecektir.

8. Kampanya kapsamında yapılan tüm faaliyetlerle ilgili video ve fotoğraf kaydı alınacak, her ilçe raporunu hazırlayarak il milli eğitim müdürlüklerine gönderecektir. İl milli eğitim müdürlükleri de ilçe raporlarını birleştirerek il raporu haline dönüştürüp 4 Eylül 2017 tarihine kadar Bakanlığımız Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne gönderecektir.

1. Valilik/Kaymakamlıklarca ek listede bulunan kurum/kuruluşlara gönderilen tanıtım materyallerinin dağıtımı yapılarak uygun yerlere asılması sağlanacaktır.

2. Mesleki eğitim merkezi programı uygulayan mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının (MTAL, ÇPAL, METEM ve MEM) tanıtım iş ve işlemleri Valilik/Kaymakamlıkların koordinesinde il/ilçe milli eğitim müdürlükleri mesleki ve teknik eğitim şubeleri tarafından yürütülecektir.

3. Tanıtım faaliyetleri; belediyeler, sivil toplum kuruluşları, yerel yazılı ve görsel medya kuruluşlarının etkili desteği sağlanarak yapılacaktır.

4. İl/ilçe milli eğitim müdürlükleri koordinesinde, belediyelerce ve sivil toplum kuruluşlarınca bez afişlerin yerleşim yerlerinde uygun bulunan yerlere ve bilbord afişlerin ilan panolarına asılması sağlanacaktır. Kamu spotu il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin, mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurumlannın web sayfaları ile uygun bulunan diğer ortamlarda yayınlanması sağlanacaktır.

5. Ortaokul müdürlüklerince; okul rehber öğretmenlerinin bilgilendirme/yönlendirme çalışmaları kapsamında 8 inci sınıf öğrenci ve velilerine yönelik olarak tanıtım ve yönlendirme programlan düzenlenerek el broşürlerinin öğrenci ve velilere dağıtımı yapılacaktır.

6. Tanıtım, yönlendirme ve mesleki rehberlik çalışmalarında Bakanlığımız Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün "http://wwvv.megep.meb.gov.tr/?page=alanDal" web adresinde bulunan bilgi ve dokümanlar ile "http://mbs.meb.gov.tr/" adresinde yayımlanan Ulusal Mesleki Bilgi Sisteminden faydalanılacaktır. Ayrıca, tanıtıcı materyallere ihtiyaç olması halinde söz konusu linkten temin edilerek çoğaltılabilecektir,

7. Mesleki eğitim merkezi programı uygulayan mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlan (MTAL, ÇPAL, METEM ve MEM) okul web sayfalarında mesleki eğitim merkezi sistemini açıklayıcı bilgilere yer vereceklerdir. |

8. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Başkanlıkları ile Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanlıklarına bağlı üye işyerlerinde çalışanların mesleki eğitim merkezi programı uygulayan okul/kurumlara yönlendirilmeleri için işverenlere yönelik bilgilendirme çalışmaları yapılacaktır.

9. Ülkemizde bulunan geçici koruma pıtındaki Suriyelilerin mesleki eğitim merkezlerine yönlendirilmeleri konusunda da rehberlik yapılacak, kayıtları ile ilgili her türlü iş ve işlemler aksatılmadan yürütülecektir.

10. Kampanya kapsamında yapılan tüm faaliyetler kayıt (fotoğraf, video vb.) altına alınarak hazırlanacak il değerlendirme raporu 4 Eylül 2017 tarihine kadar Bakanlığımız Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne gönderilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.