Mesleki Eğitim Merkezlerinin Yaygın Eğitim Kursu Açma Talebi

Mesleki Eğitim Merkezlerinin Yaygın Eğitim Kursu Açma Talebi

KamuAjans.Com-Genel Müdürlüğünüze bağlı mesleki eğitim merkezi müdürlüklerinin e-Yaygın Sistemi üzerinden yaygın eğitim alanındaki kursları doğrudan açma taleplerine ilişkin ilgi (d,e) yazılarınız ve ekleri incelenmiştir.

Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat vo Görevleriyle ilgili 652 Sayılı Kanun Hükmünde Karamame'de, ilgi (a) Kanun Hükmünde Kararname ile yapılan değişiklik sonrasında, örgün Öğretim kapsamına alınarak, Genel Müdürlüğünüze bağlanan ve Genel Müdürlüğümüz yetki ve denetim alanı dışına çıkantaaesleki eğitim merkezlerinin e-Yaygın Sistemi üzerinden doğrudan yaygın eğitime yönelik kursları açmamalarına ilişkin değişiklik gerçekleştirilmiş ve bu husus ilgi (b) yazıyla Genel Müdürlüğünüze bildirilmiştir.

Aynca, mesleki eğitim merkezlerinin ilgi (a) Kanım Hükmünde Karamame'den sonraki ış ve işlemlerine ilişkin düzenlemeleri içeren ilgi (c) yazınızın 8'inci maddesinde de mesleki eğitim merkezlerinin, kurslan halk eğitimi merkezi müdürlükleriyle iş birliğinde açmalarının gerektiği, Genel Müdürlüğünüzce de taşra teşkilatımıza duyurulmuştur.

Diğer taraftan, mesleki eğitim merkezi müdürlüklerinizin öğrencilerine (usta, çırak, kalfa vb.) yönelik, örgün eğitim ve öğretim aldıkları alanlar ve bu alanları destekleyecek nitelikteki kurslar ile sosyal ve kültürel alanda ihtiyaç duydukları yaygın eğitim kurslarını, Genel Müdürlüğümüze bağlı yaygın eğitim kurumlan iş birliğinde açmalanmn mümkün olduğu da ilgi (ç) yazımızla mesleki eğitim merkezi müdürlüklerinize ve yaygın eğitim kurumlan miza bildirilmiştir.

Bu kapsamda; bünyesinde verdikleri ustalık, çıraklık ve kalfalık eğitimleri itibanyla ilgi (a) Kanun Hükmünde Kararname gereğince örgün eğitim bünyesine geçerek, yaygın eğitim alanının dışına çıkan mesleki eğitim merkezi müdürlüklerinizin, Genel Müdürlüğümüz görev alanına giren her türlü yaygın eğitim kursunu doğrudan açmalanmn meri mevzuat hükümleri gereğince mümkün olamayacağı açık olup, ülke genelindeki diğer örgün eğitim kurumlan (ilkokul, ortaokul, anadolu liseleri, mesleki ve teknik liseler vb.) gibi yaygın eğitim kurumlanmız yetkisinde ve iş birliğinde söz konusu kurslan açmaları gerekmektedir.

Bu nedenle mesleki eğitim merkezi müdürlüklerinizden Genel Müdürlüğünüze ulaşan yaygın eğitim kurslarını doğrudan açma taleplerinin Genel Müdürlüğe iletilmeksizin, ilgili düzenlemeler ve yukarıda yapılan açıklamalar doğrultusunda gereği yapılmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.