Meslek Kanunu Çıkarılmadan Öğretmenlik Hak Ettiği Yere Gelemez

Meslek Kanunu Çıkarılmadan Öğretmenlik Hak Ettiği Yere Gelemez

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, eğitim sistemine ilişkin sorunların çözümünün geçici önlemlerle değil, yapısal müdahalelerle mümkün olduğunu belirtti.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, “Millî Eğitim Bakanlığı sürdürülebilir politikalar üretmeli, paydaşlarla istişare ederek çalışmalar yapmalıdır. Aksi hâlde yerimizde saymaya, başarılarımızı konuşmak yerine sorunların çözümüne kafa yormakla zamanımızı harcamaya devam ederiz. Olan ise çocuklarımıza, yarınlarımıza, geleceğimize olur” şeklinde konuştu.

Meslek kanunu çıkarılmadan öğretmenliğin hak ettiği yere gelemeyeceğinin altını çizen Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, öğretmenin, eğitimin ve eğitim sisteminin belkemiği olduğunu vurguladı.

Öğretmenliğin bir kariyer mesleği olduğunu dile getiren Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, “Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılması, öğretmenlik mesleğinin tüm boyutlarıyla ele alınıp kapsayıcı bir yasal düzenlemeye kavuşturulması ertelenemez bir noktaya gelmiştir. Mesleki standartlara kavuşmamış bir öğretmenlik sistemiyle eğitimde hedeflenen yerlere ulaşılması mümkün değildir” dile konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, kazanılmış hakların benimsendiği, öğretmenliğin kariyer, yöneticiliğin profesyonel bir meslek olarak düzenlendiği, kadrolu-sözleşmeli-ücretli ayrımının ortadan kaldırıldığı, mahrumiyet bölgeleri için teşvik sisteminin getirildiği, liyakat ve ehliyet ilkesinin tesis edildiği, öğretmenlik mesleğinin değerinin ve saygınlığının tescil edildiği bir meslek kanununun sosyal taraflarla mutabakat sağlanarak ivedilikle çıkarılması gerektiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.