Mesleğin İtibar Algısı Yükseltilecek

Mesleğin İtibar Algısı Yükseltilecek

Kamuajans.com - 2. Eğitim Kongresi'nde konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, mesleki eğitim hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Mesleki eğitimin ülkenin dört bir yanında konuşulduğunu dile getiren Yılmaz, kendilerinin de resmin tamamını görmek istediklerini dile getirdi.

Kamuajans.com - Söylenenlerin üç ayağı beş yukarı olduğunun altını çizen Yılmaz, "Ülkemizde vasıfsız iş gücü fazlalığı var. Sanayicinin de kalifiye eleman bulma sorunu var. İşgücü talebiyle işgücü arzı arasında bir uyumsuzluk var. Bu durum, esas itibarıyla mesleki ve teknik eğitim ile iş dünyası arasındaki kopukluğu göstermektedir. Hatta bazı alanlarda hiç olmadığını ifade etmektedir. İş dünyası ile eğitim sistemi arasındaki yeterli nitelikte, çeşitlilikte ve sayıda iş gücü yetiştirilmesine de engel olmaktadır. Hepsine katılıyorum. Mesleki ve teknik eğitimde ifade edilen, teorik bilginin alındığı, esas eksikliğin beceri eğitiminde olduğudur. Biz de bu eksiklikleri gidermek için mesleki ve teknik eğitim kurumlarımızı devretmeye iş gücü talep eden meslek teşekküllerine hazır olduğumuzu da ifade ettik. Bundan sonra söylemeye de devam edeceğiz. Eğitim kurumumuzun yönetimlerine temsilcilerini alabileceğimizi söyledik. Bir iletişim eksikliğimiz olmasın. Dışarıda söyleneceğine gel içeride söyle." dedi.

<br />

Uygulamalı dersleri meslek standartlarını sağlayacak seviyeye çıkartacaklarının bildiren Yılmaz, "Mesleğin itibar algısını da yükselteceğiz. Nitelikli meslek eğitimi öğrencilerimize vereceğiz." dedi. Bakan Yılmaz, mesleki eğitime yönelik çalışmayı ilgili paydaşlarla işbirliği içerisinde yürütmeye büyük önem verdiklerini vurguladı. <br />

<br />

<a href="http://kamuajans.com">KamuAjans.com</a> - Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.