Melikgazi Halk Eğitim Merkezinden Örnek Proje

Melikgazi Halk Eğitim Merkezinden Örnek Proje

Kamuajans.com – Kayseri’de Melikgazi Şehit Hüseyin Danacı Halk Eğitim Merkezi’nde örnek bir proje yapıldı. Melikgazi İlçemizde birçok projeye imza atan Şehit Hüseyin Danacı Halk Eğitim Merkezi, bu sene de yine önemli bir projeyi çevresindeki kurumlara da fayda sağlayacak şekilde hayata geçirdi.

Bu dönem yine bir projeleriyle gündeme gelen Halk Eğitim Merkezimiz öğretmenleri bu kez de ‘Bizim Sınıfımız Sizin Sınıfınız’ projesiyle takdir topluyorlar.

Proje iki ayaktan oluşmaktadır. Birinci ayağı okullarında zekâ sınıfı veya atölye imkânı olmayan öğrencileri öğretmenleri ile birlikte kurumda misafir ediyoruz. Tam donanımlı zekâ atölyemizde öğretmen ve öğrenciler kurumumuz koordinatör öğretmeni eşliğinde hem bilgilendiriliyor hem de pratik yapama imkânı buluyor. İkinci aşama ise okullarında zekâ sınıfı oluşturmak isteyenlere teknik destek olarak yönlendirme yapılıyor.

Projenin birinci ayağının kursunu veren, koordinatör öğretmen Canan URAT; “Toplumların sosyal etkinlikler ve zekâ oyunlarına yaklaşımları, o toplumların genel yapısını ve yasam görüşlerini yansıtır. Zekâ oyunları ve değişik düşünme stratejilerini geliştirmeyi hedefleyen aktivitelerin geri plana itilmesi sorgulama yeteneği köreltilmiş topluluklar oluşmasına sebebiyet vermektedir. Bizim öğrencilerimiz sorgulayan öğrenciler olmalı diyerek merkezlerinin amaçları doğrultusunda Kurum Müdürü İzzet Serkuş’un desteğini alarak merkezlerini yaşayan sosyal bir varlık olarak düşünmüş; buradan hareketle çevresi ile uyum içerisinde sosyal projeler gerçekleştirmeyi amaçladık.”dedi.

Kurum Müdürü İzzet Serkuş proje hakkında şu açıklamalarda bulundu; “Kurumlarına sık sık gelen talepler doğrultusunda, çocukların, dikkat ve motivasyonlarını artıracak etkinliklere, annelerin çocuklarıyla birlikte katılabilecekleri etkinliklere, öğretmenlerin de uygulamalı zekâ oyunları kursuna ihtiyaç duydukları sonucuna ulaşılmıştır.

Bu sebeple bu talep ve ihtiyaçları karşılamak üzere kurumlarında zekâ oyunları atölyesi oluşturularak kurs ve atölye yöntemi ile farklı hedef kitlelere etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinliklerden biride;

‘Bizim Sınıfımız Sizin Sınıfınız’dır. İlimiz okullarından zekâ oyunları uygulaması yapmak isteyen fakat okulunda zekâ oyunları sınıfı bulunmadığı için uygulama yapamayan okullarımıza, zekâ oyunlarını tanıtmak ve uygulama yapmalarını sağlamak amacıyla kurumumuzda misafir ediyoruz. Halk Eğitim merkezimizin zekâ oyunları atölyesine gezi düzenlemek için rezervasyon başvurusu yaparak öğrencilerini bu güzel uygulama ile tanıştıran öğretmenlerimize ve okul İdarecilerimize teşekkür ederiz. Şimdi ye kadar atölyelerimizde her eğitim kademesinden oluşan bin öğrenciyi konuk ettik. Etkinlik anında onların gözündeki o mutluluğu neşeyi görmek bizleri daha da şevklendirerek sevindirmektedir. Bu projede emeği olan kurumumuz yönetici ve öğretmenlerine teşekkürü borç bilirim.”

Melikgazi ilçesine bağlı Şehit Hüseyin Danacı Halk Eğitim Merkezi’nde bir araya gelen öğretmenler, zekâ oyunları konusunda farkındalık oluşturuyor. ‘Bizim Sınıfımız Sizin Sınıfınız’ adı altında başlatılan projede şimdiye kadar bin öğrenciyi kurumlarında misafir eden Halk Eğitim Merkezi’nin bundan sonraki hedefi proje kapsamında 5 bin öğrenciyi misafir etmektir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.