MEB’in Müdür Ve Müdür Yardımcısı Atamaları Soruldu

MEB’in Müdür Ve Müdür Yardımcısı Atamaları Soruldu

KamuAjans.Com-Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına yapılan müdür, müdür yardımcısı ve diğer yönetici atamaları ile bu atamalara ilişkin davalar konusunda soru önergesi verildi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin TANRIKULU tarafından verilen ve Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istenen soru önergesinde; 11.01.2004 tarihinde yürürlüğe giren Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 18'inci maddesinde "Doğrudan Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarının yöneticileri ile Anadolu lisesi statüsündeki her türlü liseler, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, spor liseleri, yatılı ilköğretim bölge okulları, öğretmen evi ve akşam sanat okullarının müdürleri Bakanlıkça, bu kurumların müdürleri dışındaki yöneticileri ile diğer eğitim kurumlarının her kademedeki yöneticileri valiliklerce atanır" denildiği belirtilerek, konuyla ilgili aşağıdaki soruların cevaplandırılması istendi.

1. Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten bu yana Türkiye genelinde Bakanlığınıza bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında müdür ve müdür yardımcılığı kadrolarında kaç atama ve yer değiştirme yapılmıştır?

2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 76'ıncı maddesi kapsamında Türkiye genelinde müdür ve müdür yardımcılığı kadrolarına yapılan atama sayısı kaçtır?

3. Türkiye genelinde 2003-2016 yılları arasında ve yıllar itibariyle kaç müdür ve müdür yardımcısı hakkında soruşturma yapılmış, haklarında soruşturma yapılan müdür ve müdür yardımcılarının kaçı görevden uzaklaştırılmış veya yerleri değiştirilmiştir?

4. Türkiye genelinde yapılan atamalar ve yer değiştirmelerle ilgili olarak Bakanlığınız aleyhine İdare Mahkemelerine kaç dava açılmıştır?

5. Açılan davalar nasıl sonuçlanmıştır? Görevine iade edilen yönetici sayısı kaçtır?

6. 2003-2016 yılları arasında Bakanlık bünyesinde görevde alınan üst düzey personel sayısı kaçtır?

7. İdare Mahkemesi tarafında görevlerine iade edilen üst düzey personel sayısı kaçtır? 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.