MEB’in Alan Değişikliği Konusundaki İnadına Anlam Vermek Mümkün Değil!

MEB’in Alan Değişikliği Konusundaki İnadına Anlam Vermek Mümkün Değil!

Kamuajans.com - Ben Sınıf Öğretmenliği mezunuyum. Bir yandan öğretmenlik yapıp, diğer yandan tüm zorluklara katlanarak İlahiyat Fakültesini bitirdim. Bulunduğum ilde bir sürü norm fazlası sınıf öğretmeni var, buna karşın büyük bir din kültürü ve ahlak bilgisi (DKAB) öğretmeni açığı var. Bu nedenle ilahiyat ön lisans mezunu, formasyonsuz kişiler DKAB derslerine girmekteler.

Kamuajans.com - Ben ise Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini Türkiye 21.si olarak kazanmama, buradan 4 üzerinden 3,6 gibi bir ortalamayla mezun olmama ve 9 yıllık bir öğretmenlik tecrübesine sahip olmama rağmen, DKAB derslerine girmeye layık görülmüyorum. (Buradaki ortalama vs. bilgileri paylaşmamın nedeni övünmek değil, ikinci üniversite okuyan öğretmenleri liyakatsiz olarak gören bazı kendini bilmezlere cevap vermektir.)

Alan değişikliği bekleyen öğretmenler, bakanlık yetkilileri tarafından dikkate alınmamakta, hatta susturulmaya çalışılmaktadır. “Maaşınız var, işiniz var! Oturun oturduğunuz yerde. Halinize şükredin!” yaklaşımı, öğretmenlik mesleğinin kutsiyetiyle bağdaşmamaktadır. Zira öğretmenlik sadece maaş için yapılacak bir meslek değildir. Öğretmenin vicdanen rahat olması, can u gönülden görev yapabilmesi için kendisini verimli, yeterli ve donanımlı hissettiği alanda çalışmasıyla mümkündür.

Ortada bir sorun varsa buna çözüm üretmek yetkililerin sorumluluğundadır. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri alan değişikliği bekleyen öğretmenlere bir çıkış yolu göstermelidir. Mevzuatımız açısında bir öğretmenin diploması çerçevesinde alan değiştirebilmesinin tek çaresi, alan değişikliği kılavuzunun yayımlanmasıyla mümkündür.

Öğretmenlere sınava girip yeniden atanma yolu kapalıdır. O halde alan değişikliği bekleyen öğretmenler olarak bakanlık yetkililerini sağduyuya davet ediyor, bir an önce alan değişikliği kılavuzunun yayımlanmasını bekliyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.