MEB'den Online Türkçe Dil Sınavı Yazısı

MEB'den Online Türkçe Dil Sınavı Yazısı

Milli Eğitim Bakanlığı Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES) Koordinatörlüğü tarafından E-95894547-235-19261135 sayılı 15 Ocak 2021 tarihli Online Türkçe Dil Sınavı konulu resmi yazı yayınlandı.

Proje Direktörü Erkan AÇIKGÖZ imzalı resmi yazıda ''Avrupa Birliği finansman desteği ile Bakanlığımızca yürütülen "Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonun Desteklenmesi Projesi (PIKTES)" kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı 2020/7 Sayılı Yabancı Öğrenciler Uyum Sınıfları Genelgesi ile açılan uyum sınıflarında bulunan yabancı uyruklu öğrencilere yönelik Online Türkçe Dil Sınavının Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden yapılması planlanmaktadır. Sınav, öğrencilerin dil düzeylerini belirlemek amacıyla gerçekleştirilecek olup öğrenciye yönelik herhangi bir değerlendirme veya not verme amacıyla kullanılmayacaktır.

Sınava uyum sınıflarında bulunan tüm yabancı uyruklu öğrencilerin girmesi beklenmektedir. Sınav, 21 Ocak 2021 Perşembe günü EBA Platformu aracılığıyla online olarak yapılacaktır. Sınav soruları sınav tarihinden bir gün önce EBA Platformunda öğretmenlerin erişimine açılacaktır. Öğrencilerin sınava nasıl tanımlanacağı ve sınavın nasıl uygulanacağı ile ilgili gerekli bilgilerin yer aldığı yönerge ekte yer almaktadır.

Bu kapsamda ilinizdeki sınav işlemlerinin ekte belirtilen yönergeye uygun olarak gerçekleştirilmesi, EBA üzerinden online olarak Türkçe Dil Sınavının (TDS) belirtilen tarihte yapılması ve sınava yönelik gerekli önlemlerin alınması hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.'' denilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.