MEB'den Ödeneklerin Harcanması Yazısı

MEB'den Ödeneklerin Harcanması Yazısı

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Ödeneklerin Harcanması konulu 90812931-869-E.83393 sayılı 2 Ocak 2018 tarihli resmi yazı yayınlandı.

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü

Sayı: 90812931-869-E.83393

Konu: Ödeneklerin Harcanması

02.01.2018

........VALİLİĞİNE

(İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Okul Bazlı Bütçeleme ile; İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile okul müdürlüklerinin bütçeleme işlemlerinde yetki ve sorumluluklarının artırılması, kaynakların daha etkin ve verimli kullanımı ve tasarruf tedbirlerine uymalarının sağlanması, bu sayede okul, ilçe, il ve ülke geneli tüketim miktarları ve istatistiki bilgilerinin sağlıklı bir şekilde elde edilmesi ve bütçe yapma sürecinde gerçekçi veriler kullanılarak planlama yapılması ile ilgili usul ve esasları belirlemek amaçlanmaktadır.

Eğitim ve öğretimin sağlıklı ve uygun ortamlarda yürütülmesi, ihtiyaçlarının yeterli ölçüde ve zamanında karşılanması mümkün olabileceğinden; ödeneklerin etkili, ekonomik ve kamu yararı gözetilerek kullanılması büyük önem arz etmektedir.

Bu sebeple;

* Aralık 2017 içerisinde yapılan bütçeleştirme işlemlerine ait faturaların ve varsa alınan ek yakacakların (odun, kömür, fuel oil, ön ödemeli doğalgaz, ön ödemeli su vb.) 19 Ocak 2018 tarihine kadar MEBBİS ödenek takip modülüne girilip ''ödendi (bütçeleştirme)'' ibaresi seçilerek işlenmesi gerekmektedir.

belirtilen işlemleri hassasiyetle yapmaları hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Dr. Cem GENÇOĞLU

Bakan a.

Genel Müdür

Dağıtım:

B Planı

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından Ödeneklerin Harcanması konulu 92045992/841.02.01/16890869 sayılı 17 Ekim 2017 tarihli resmi yazı yayınlandı.



T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü

Sayı: 92045992/841.02.01/16890869

Konu: Ödeneklerin Harcanması

17.10.2017

......... VALİLİĞİNE

(İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

Eğitim ve öğretimin sağlıklı ve uygun ortamlarda yürütülmesi, ihtiyaçların yeterli ölçüde ve zamanında karşılanması ile mümkün olabileceğinden, ödeneklerin etkili, ekonomik ve kamu yararı gözetilerek kullanılması büyük önem arz etmektedir.

Genel Müdürlüğümüzce yapılan incemelerde, bağlı okullara gönderilen ödeneklerin okul müdürlüklerince süresince takip edilmediği ve ödemelerin de zamanında yapılması nedeniyle ilgili muhasebe birimlerindeki hesaplardan da düşülmemiş olmasında, e-bütçe masraf cetvelinde yapılan kontrollerde bakiye ödenek fazlalığı görülmektedir.

Bu durum; ihtiyaçların zamanında karşılanmamasına ve ödeneklerin yetersiz kaldığı durumlarda ek ödenek takibimize olumsuz yansıdığı gibi harcamaların performansı bir sonraki yılın bütçe planlamalarında kriter olarak değerlendirildiğinden, sonraki yıl bütçesinden kesinti yapılmasına da sebep olabilmektedir.

Bu itibarla, gönderilen ödeneklerin e-bütçe üzerinden takibi yapılacağından bakiye ödeneği bulunan okulların ödemelerini zaman geçirmeden yaparak bakiye ödenek durumlarını sıfırlamaları gerekmektedir. 03.11.2017 tarihine kadar ödemelerini gerçekleştirmeyen ve bakiye ödeneği bulunan okulların ödenekleri tenkis edilerek ihtiyacı bulunan okullara tahsis edilecektir.

Ayrıca gönderilen ödeneklerin KBS sistemi ve ilgili muhasebe birimlerinden sürekli takip edilerek ödemelerin zamanında yapılması, herhangi bir gecikmeye mahal verilmemesi ve ödeneklerin tenkis edilmemesi için gerekli hassasiyetin gösterilerek, ödenek tenkisine sebep olacak okul yöneticilerinin uyarılması ve bu konuda gerekli tedbirlerin alınması hususunda, 

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Ercan TÜRK

Bakan a.

Genel Müdür

Dağıtım:

-B Planı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.