MEB’den İşletmelerde Beceri Eğitimi Ek Ders Yazısı

MEB’den İşletmelerde Beceri Eğitimi Ek Ders Yazısı

Kamuajans.com – Milli Eğitim Bakanlığı 28 Mart tarihli yazısında, rutin müfredat kapsamında yürütülecek ders görevleri dışında kalan ders görevleri kısmında İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM'e de yer vermişti. Bu itibarla yapılmış sayılacak ek ders görevlerinde, 28 Mart 2020 tarihinden itibaren yukarıda belirtilen “planlama ve bakım-onarım görevi"” ile “işletmelerde meslek eğitimi” nede yer verilecektir.

Bilindiği üzere Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında rutin müfredat kapsamında yürütülmek durumunda olan ders görevleri dışında kalan bazı ders görevlerinin uygulanması, ilgi yazı ile 28 Mart 2020 tarihinden itibaren 2020-2021 öğretim yılının başladığı 1 Eylül 2020 tarihine kadar durdurulmuştu.

Söz konusu yazıda uygulamasının durdurulduğu belirtilen ders görevleri arasında yer alan “planlama ve bakım-onarım görevi” ile “işletmelerde meslek eğitimi”, Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 6’ncı maddesinin dördüncü fıkrası ile 15’inci maddesinin ikinci fıkrası hükümlerine göre haftada azamî okutabilecek ek ders saatleri içinde verilmek durumunda olduğundan, 28 Mart 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, uygulaması durdurulan eğitim faaliyetleri arasından çıkarılmıştır.

Bu itibarla yapılmış sayılacak ek ders görevlerinde, 28 Mart 2020 tarihinden itibaren yukarıda belirtilen “planlama ve bakım-onarım görevi"” ile “işletmelerde meslek eğitimi” nede yer verilecektir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Ziya SELÇUK

Bakan

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.