MEB'den Devlet Katkısı Yazısı

MEB'den Devlet Katkısı Yazısı

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından Devlet Katkısı konulu 95178074-405.01-E.8647922 sayılı 9 Haziran 2017 tarihli resmi yazı yayınlandı.

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü

Sayı: 95178074-405.01-E.8647922

Konu: Devlet Katkısı

09.06.2017

..................VALİLİĞİNE

(İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

İlgi: 10.02.2017 tarihli 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre işletmelerde mesleki eğitim görev öğrencilerin ücretlerinin bir kısmının işsizlik sigortası fonundan karşılanmasına ilişkin usulve esaslar.

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre işletmelerde mesleki eğitim görev öğrencilerin ücretlerinin bir kısmının işsizlik fonundan karşılanmasına ilişkin usul ve esasları içeren ilgi protokol imzalanmıştır.

Bu protokolün 5'inci maddesinin 3'üncü fıkrasında; ''İşletmeler, öğrenci ile yapılan sözleşmede belirlenen öğrenci adına gönderilecek Devlet katkısı tutar ve işletme payına düşen tutarı, her ayın onuncu gününe kadar öğrencinin banka hesabına ödemekle sorumludur.''

Aynı maddenin 9'uncu fıkrasında ise; ''MEB ilgili birimleri tarafından düzenlenen muhasebe işlem fişi ile özel okullarda okuyan öğrencilerin devlet katkısı tutarları merkez saymanlık müdürlüğü aracılığıyla işletmeye ödenir.'' hükümleri yer almaktadır.

Yukarıda bahsedilen protokol uyarınca 6 Şubat 2017 tarihinden itibaren özel işletmelerde beceri eğitimi gören öğrenciler için Genel Müdürlüğümüze bağlı Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinden Genel Müdürlüğümüze bildirilen işletmeler ve o işletmelere giden öğrencilerin sayısı e devam durumunu gösteren bilgiler doğrultusunda Şubat ve Mart 2017 devlet katkısı ödemeleri işletmelere ödenmiştir. Nisan 2017 tarihinden itibaren ise devlet katkısı ödemeleri okullarımızın e-Okul'a girdikleri verilere göre işletmelerin hesaplarına aktarılmaya başlanmıştır.

Bu bağlamda işletmelere ödenen devlet katkısı miktarlarının doğruluğundan, işletmelerin öğrencilere beceri eğitimi ücretini zamanında ödeyip ödemediklerinin ve öğrencilerin işletmeye devamlarının takibinden, eksik veya fazla ödemelerin, bir sonraki ayın verileri girilirken e-Okul'daki ilgili yerlere işlenmesinden okul yönetimleri sorumludur.

İşletmelere ödenen devlet katkısının titizlikle takip edilmesi, öğrencilere ödemelerin yapılmasının sağlanması ve öğrencilerin beceri eğitimi noktasında mağdur edilmemesi hususunda;

Bilgilerinizive gereğini rica ederim.

Kemal ŞAMLIOĞLU

Bakan a.

Genel Müdür 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.