MEB Yasası Vatana Millete Hayırlı Olsun

MEB Yasası Vatana Millete Hayırlı Olsun

KamuAjans.Com-MEB'de de yeni düzenlemeler getiren yasa değişikliği vatana, millete hayırlı olsun.Özelliklede müfettişlere. Mükteseplere dikkat edilseydi iyi olurdu. Ancak Bakanlık Maarif Müfettişleri seçilirken liyakat, ehliyet, bilgi, beceri vb. hususlara göre hareket edilirse müfettişlik düştüğü yerden ayağa kalkar.

Özel kurumlarla ilgili bazı maddelerde de değişiklikler var. Bu değişiklik önerilerinden bazılarını hazırlayıp Bakanlık yetkililerine bildirmiştik. Özelliklede kapatma cezaları ile ilgili olanı. Önerimiz kabul edilmiş ama kantarın topuzu biraz fazla kaçmış diye düşünüyorum. Halen kapatma cezası var. ÖÖKK'nun değişik 7. maddesinde öyle cezalar var ki kurumların iflahını söktükten sonra kuruma kapatma getiriliyor.

Tabii ki kapatma olsun. Ama gerçeğe aykırı reklam, resmi ad dışında ad kullanma, ilan, personel eksikliği, öğretmen, personel ya da yönetici atamasının zamanında yapılamamasına benzer cezalar kurumları kapatmaya yeterli sebep olmamalı.

Bu kanun değişikliğinden sonra ÖÖKY'nde de değişiklikler yapılırken bu katı uygulamaları biraz insaflı hale getirici açıklamalar yapmanın yerinde olacağını düşünüyorum.

Bu arada üniversitelerin Sürekli Eğitim Merkezleri, Sivil Toplum Kuruşları gibi kurumların ya da uzaktan eğitim yapan bazı kurumların çalışmalarının kısıtlanması yerinde ve adaletli olmuş. Eğitim MEB denetim ve gözetiminde ve mevzuatına göre uygulanmalıdır.

Adana’da ki bir yurtta meydana gelen yangın olayı, bu ve buna benzer kurum ve kuruluşların denetimden yoksun kalmalarının doğuracağı sonuçlara katlanmak çok zor oluyor. Bu ve buna benzer kurumların açılış, denetim vb. iş ve işlemlerinin MEB verilmesi de yerinde olacaktır.

Yeni yasa değişikliği ve diğer uygulamalar vatana, millete hayırlı olsun.

Metin ÇANGA

Emekli Maarif Müfettişi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.