MEB  ve  Öğretmenlere Anlamlı  'ALİYA' Çağrısı

MEB ve Öğretmenlere Anlamlı 'ALİYA' Çağrısı

KamuAjans.Com-Avrupanın orta yerinde bir katliamın sembol ismi, ömrünü davası için tüketen değerli şahsiyet , onurlu bir davanın lideri Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç.. .Bosna ve Srebrenitsa içimizi sızlatan o yer.Yüreğimizi hala kanatan hiç kapanmayacak bir yara...

Anma ve ölüm yıldönümlerinde daha derinden hissettiğimiz bu acıyı ne yazık ki bir eğitimci olarak genç kuşaklara aktaramamak da beni bir o kadar üzüyor ve korkutuyor. Aliya İzzetbegoviç'in okullarımızda ve ders kitaplarında ne yazık ki gereken ilgi ve değeri görmemesi beni öğretmenlik meslek hayatımda hep üzmüştür.Kendi çabalarımla öğrencilerime anlatmaya çalıştım.

Tarihe damga vurmuş böyle değerli insanları geleceğimiz olan çocuklarımıza anlatmamız bizim boynumuzun borcu.Aksi takdirde sözde modern batının sahte kahramanları çocuklarımızın rüyalarını süslemeye devam eder.

Aliya'nın şu sözünü hayatımızda düstur etmeliyiz:

"Ancak bizim kendi geçmişimiz üzerine hakkımız var ve kim olduğumuzu, nereden geldiğimizi ve nereye gitmemiz gerektiğini bilmemiz için ona götürecek yolu da açmak zorundayız. "

Bu konuda öncelikle devlet büyüklerimize , biz eğitimcilere ve velilere büyük görevler düşmekte.

Yazarın sosyal medya da yaptığı paylaşım;

'Saraybosna' , ' Aliya ' ve 'Srebrenitsa'yı unutmamak , anlamak ve yaşatmak için öğretmen arkadaşlara görev düşüyor.Lütfen çocuklarınıza bu değerli şahsiyeti anlatınız. Aliya' nın nasıl öldüğündense nasıl yaşadığını ve ne uğruna öldüğünü anlatınız. Bilge Kral Aliya da böyle isterdi muhakkak.


Rafet URAL  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.