MEB Ücretli Öğretmenlere Ne Zaman Değer Verecek

MEB Ücretli Öğretmenlere Ne Zaman Değer Verecek

Kamuajans.com – Sayın İsmet Yılmaz MEB bakını iken Ücretli Öğretmenler için çıkarılan 5000 adet kadro mevcut bakanlık döneminde doğru kullanılmamıştır.

Ücretli Öğretmenlerin sözleşmeli öğretmen olarak atanması konusundaki şartlarda 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında görev almış olmak 540 gün sgk primi yatmış olmak (MEB bünyesinde)

Buna rağmen ilk yıl sadece 2000 kişi bu şartları sağlamışken geriye kalan 3000 kişilik kontenjan bir anda doldurulmuştur. Burada edinilen bilgilere göre şartları taşımayanların atandığı belirtilmektedir.

Bu 300 kişilik kontenjanın doldurulması uzun süre alacaktır sebebi ise 540 gün prim ve 201-2018 yılında görev almış Ücretli Öğretmenlerin başvuruları kabul edilecekti ilk atamada sadece 2000 kişi bu şartları sağlamaktayken ikinci atamada 3000 kişinin bu şartları sağlaması imkansızdır.

Çünkü öğretmenlere mülakat sınavında kpss puanları ne ise aynı puanda sözlü puanı verilmiştir.Hesaplamalara göre kanunda belirtilen şartları ikinci atamada 200-600 kişi sağlaması beklenirken ve bu kontenjanın doldurulması birkaç yılı alacakken NE OLDU DA 3000 KİŞİLİK KONTENJAN BİRANDA DOLDURULDU.

SAYIN CUMHURBAŞKANI derhal bu durumu el atmalı tüm Ücretli Öğretmenlerimizi (Eğitim mezunu ve Formasyon sahibi) kadroya alarak Ücretli Öğretmenlerimizin uğramış olduğu mağduriyet giderilmelidir.

Umut ediyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanı sesimizi duyacak ve Ücretli Öğretmenlerimizi kadroya alarak mağduriyetimizi giderecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.