MEB Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı Detayları

MEB Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı Detayları

Kamuajans.com - MEB Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Kamuajans.com - 2023 vizyonu ile ulusal hedefler, sektörel talepler ve pedagojik ihtiyaçlar doğrultusunda mesleki eğitimi yeniden yapılandırıyoruz.

Çıraklık Eğitimini Zorunlu Eğitim Kapsamına Aldık

* Esnaf ve sanatkarlarımız, mesleki devamlılıkları için artık kolaylıkla çırak bulabilecek ve onlaara mesleklerini öğretme imkanı sağlayacağız.

* Çırak öğrencilerimizin yetenekleri doğrultusunda güvenilir ortamlarda iş imkanına kavuşmasını sağlayacağız.



Çırak Öğrencilerimiz Hem Öğrenecek Hem de Para Kazanacak

* Çırak öğrencilerimize, asgari ücretin yüzde otuzundan az olmamak kaydıyla ücret ödeyeceğiz, onları meslek öğrenmeleri için daha çok teşvik edeceğiz.

* Çırak öğrencilerimize ödenecek ücretin üçte ikisini (390 TL'nin 260 TL'si) devletimiz karşılayacak, böylece esnaf ve sanatkarlarımızın yükünü hafifleteceğiz.



Çıraklarımızın Hayalleri Gerçek Oluyor

* Çırak öğrencilerimiz mezun olduktan sonra ustalık ve iş yeri açma belgesi alacak ve isterlerse kendi iş yerlerini açarak hayallerini gerçekleştirebileceklerdir.

* Çırak öğrencilerimiz isterlerse fark derslerini tamamlayarak meslek lisesi diploması alabilecek, üniversite sınavlarına girebileceklerdir.



Stajyer Öğrencilerimizi Çalıştıran İşletmelerimize Devletimiz Destek Veriyor

* Öğrencilerimizin iş yerinde beceri eğitimi ve staj uygulamalarından alacakları ücret, asgari ücretin yüzde otuzundan az olmayacaktır.

* Devletimiz; işletmelerimizin öğrenciye ödenen ücretlerden kaynaklanan mali yüklerini azaltmak amacıyla, iş yerinde beceri eğitimi ve staj yapan öğrencilerimize ödenen ücretin üçte ikisini (390 TL'nin 260 TL'si) karşılayacaktır.

* Staj yapan öğrencilere ücret ödenmesi zorunlu hale getirilmiştir.



Meslek Lisesi Öğrencilerimize Sigorta Müjdesi!

* Meslek lisesi öğrencilerimizi, atölyede eğitim aldığı 10, 11 ve 12. sınıflarda iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigortalayacağız. 

Meslek Lisesi Öğrencilerimize Unvan Kazandırıyoruz

* Meslek lisesinden mezun olan bütün öğrencilerimize teknisyenlik unvanı vereceğiz.

* Farklı ülkelerden gelerek ülkemize yerleşenler ile yurt dışında mesleki eğitim almış olan öğrencilerimizin eksik derslerini üklemizde tamamlayarak diploma almalarını sağlayacağız.


Özel Sektör Kendi İş Gücünü Kendisi Yetiştirebilecek

* Özel sektör, organize sanayi bölgesi dışında özel meslek lisesi açabilecektir.

* Bu okullarda okuyan öğrencilerin tamamı için devlet tarafından eğitim öğretim desteği sağlanacaktır.

* Bu uygulama ile özel sektör hem devletten teşvik alacak hem de kendi iş gücünü kendisi yetiştirebilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.