MEB, Tayin İptal Taleplerine Kulak Vermeli

MEB, Tayin İptal Taleplerine Kulak Vermeli

KamuAjans.Com-2017 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme sonuçları 23 Haziran 2017 tarihinde açıklandı. İller arası görev yeri değiştirilip yer değiştirme işlemleri gerçekleştikten sonra ailevi vb. çeşitli sebeplerle atamalarını iptal ettirme ihtiyacı hisseden öğretmenler oldu. Türk-Eğitim-Sen, öğretmenlere il dışı atamalarda iptal hakkı verilmesi için Milli Eğitim Bakanlığına başvurdu.

Bakanlığınızca yayınlanan "Öğretmenlerin 2017 Yılı İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyuru" çerçevesinde, öğretmenlerin 2017 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme başvuruları 15-21 Haziran 2017 tarihleri arasında alınmış, atama sonuçlan 23 Haziran 2017 tarihinde ilan edilmiş ve ataması yapılanlann ilişik kesme işlemleri 28 Haziran 2017 tarihinden itibaren başlatılmıştır.

Öğretmenlerin 2017 Yılı İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyuru'nun 38. Maddesinde: "İller arası görev yeri değiştirilen öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri iptal edilmeyecektir. .Ancak bunlardan yer değiştirmeleri gerçekleştirildikten sonra Yönetmelikte belirtilen mazeretlerden biri oluşanlann atamaları, görev yerlerinden ayrılmamış olmaları kaydıyla iptal edilebilecektir. Ataması iptal edilen öğretmenlerden önceki görev yerlerinde alanlarında norm kadro bulunmayanlar, il içindeki diğer eğitim kurumlanndan alanlarında boş norm kadro bulunan eğitim kurumlarına valiliklerce atanacaktır." denilmiştir.

İller arası görev yeri değiştirilen öğretmenlerimizden bazılarının yer değiştirme işlemleri gerçekleştikten sonra ailevi vb çeşitli sebeplerle atamalarını iptal ettirme ihtiyacı doğmuştur. Bu hususta sendikamıza talepler ulaşmaktadır.

Bu bağlamda, iller arası görev yeri değiştirilen öğretmenlerimize bir defaya mahsus olmak üzere atamalarını iptal ettirebilme hakkının verilmesi sureliyle mağduriyetlerin önlenmesi hususunda;

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.