MEB Şube Müdürü Atamaları Başvuruları

MEB Şube Müdürü Atamaları Başvuruları

Kamuajans.com - Mahkeme Kararları ile Milli Eğitim Bakanlığı Taşra teşkilatı Şube Müdürlüğü atamaları için MEBBİS sisteminden başvuruları almaya başladı. Başvurular 14-18 Kasım 2016 tarihlerinde MEBBİS ekranında Başvurular menüsünde açılan tercih sayfası üzerinden yapılacak. 48 adaya 51 münhal kadro açılmış durumda. tercihe açılan yerler arasında Antalya Alanya ve Mersin Akdeniz ilçeleri dikkat çekiyor.

Kamuajans.com - MEB, 2015 Kasım ayında ve 2016 Mart ayında Mahkeme Kararları ile benzer iki atama daha yapmıştı. Toplamda yüz kadar adaya tercih hakkı vermişti. Bu atamada dikkat çeken üç husus var. 

Birincisi her mahkeme kazanana tercih hakkı yok. MEB, 10 Hazirandan sonra aldığı tebellüğ ettiği mahkeme kararı sahiplerine tercih hakkı vermiyor. Aynı içerikli kararlar olmasına rağmen iki farklı uygulama söz konusu. Aynı mahkeme kararlarına uygulanan bu çifte tarifenin nedeni ise hala cevap bekliyor.

İkinci husus daha önce tercihe açılan kadrolar genelde doğu ve güneydoğu illerinden dezavantajlı bölgelerde bulunan kadrolardı şimdi yapılacak atamada ise tercihe açılan kadroların genelde batı illerinden olması göze çarpıyor. Önceki iki atamada tercih yapan adayların aklına: "Madem bu kadrolar boştu neden bize de açılmadı?" Sorusu geliyor.

Üçüncü husus: MEB daha önceki iki atama da İnsan Kaynakları sayfasından duyuru yayımlayarak yapmıştı. Başvuracak adaylar ve başvuru kılavuzu belirtilmişti. Bu atamada maalesef bir gizli kapaklı atama söz konusu. Herhangi bir duyuru yapılmamasının nedeni merak ediliyor.

Aynı mahkeme kararına sahip olmalarına rağmen tercih hakkı verilmeyen adaylar dava dilekçelerini hazırlamaya  başladı bile. MEB daha fazla haksızlığa mahal vermeden elinde bireysel mahkeme kararı olan tüm adaylara tercih hakkı vermelidir.



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.