MEB, SGK İdari Para Cezaları İçin Rücu İşlemi Başlatacak

MEB, SGK İdari Para Cezaları İçin Rücu İşlemi Başlatacak

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 2016 Yılı Sayıştay Denetim Raporu konulu 90812931-869-E.7223791 sayılı 18 Mayıs 2017 tarihli resmi yazı yayınlandı.

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü

Sayı: 90812931-869-E.7223791

Konu: 2016 Yılı Sayıştay Denetim Raporu

18.05.2017

DAĞITIM YERLERİNE

İlgi: Strateji Geliştirme Başkanlığının 11.05.2017 tarih ve 6701143 sayılı yazısı.

Sayıştay Başkanlığınca Milli Eğitim Bakanlığı 2016 yılı hesapları üzerine hazırlanan 2016 Yılı Düzenlilik Denetim Raporunda, Bakanlığımız harcama birimlerince 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda belirtilen yükümlülüklerin yerine getirilmemesinden dolayı ilgililer hakkında aynı kanunun 102'nci maddesi uyarınca uygulanan idari para cezalarının bütçeden ödendiği ancak neden olanlara rücu işleminin yapılmadığı belitilmektedir.

Bilindiği üzere, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun ''Harcama Talimatı ve Sorumluluk'' başlıklı 32'nci maddesinde, ''Harcama yetkilileri, harcama talimatlarının bütçe ilke ve esaslarına, kanun, tüzük ve yönetmelikler ile diğer mevzuata uygun olmasından, ödeneklerin etkili, ekonomik ve verimli kullanılmasından ve bu kanun çerçevesinde yapmaları gereken diğer işlemlerden sorumludur.''

''Ödenek Üstü Harcama'' başlıklı 70'nci maddesinde; ''Kamu zararı oluşturmamakla birlikte bütçelere, ayrıntılı harcama programlarına, serbest bırakma oranlarına aykırı olarak veya ödenek gönderme belgelerindeki ödenek miktarını aşan harcama talimatı veren harcama yetkililerine, her türlü aylık, ödenek, zam ve tazminat dahil yapılan bir aylık net ödemeler toplamının iki katı tutarına kadar para cezası verilir.'' hükmü yer almaktadır.

Sayıştay Başkanlığınca hazırlanan 2016 Yılı Düzenlilik Denetim Raporuna konu edilen 5510 sayılı Kanunda belirtilen yükümlülüklerin yerine getirilmemesinden dolayı aynı Kanun uyarınca Bakanlığımız harcama birimlerine uygulanan idari para cezaları için bütçeden yersiz ödeme yapılmasına neden olan ilgililer hakkında rücu işlemi yapılması gerektiği belirtilmektedir.

Buna istinaden, bundan sonra yapılacak olan iş ve işlemler ile ilgili ilgi yazıdaki açıklamalar doğrultusunda işlem yapılması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Dr. Cem GENÇOĞLU

Bakan a.

Genel Müdür

Ek: İlgi yazı ve ekleri

Dağıtım:

81 İl Valiliğine



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.