MEB Özür Grubuna İl Ve İlçe Emrini Vermemesi Nedeni

MEB Özür Grubuna İl Ve İlçe Emrini Vermemesi Nedeni

KamuAjans.Com-Milli Eğitim Bakanımıza ve bakanlık yetkililerine çağrıda bulunuyoruz il ve ilçe emri verilmemesi için hiç bir neden yok. Neden mi ?

1-) FETÖ’ye bağlı okullar Milli Eğitim Bakanlığına aktarıldı ve burdan 10 bininin üzerinde öğretmen normu açılması olacak. Özür grubunda mağduriyet oluşmaması için Bu okullardaki normların özür grubuna açılması gerekir.

2-) Ağustos ayı içerisinde yapılacak olan Yönetici atamada 15 binin üzerinde öğretmen yöneticiliğe geçeceği için en az 15 bin öğretmen normu daha açılacak. Bu nokta çok önemli Özür grubunda mağduriyet oluşmaması için Yönetici atamaya başvuranların yeri de muhtemel boşalacak olarak özür grubuna açılmalıdır.

3-) FETÖ terör örgütü ile bağlantılı olan 20 binin üzerinde öğretmen açığa alınmıştır. Bu 20 bin öğretmenin 5 bini meslekten atılsa 5 bin öğretmen norm açılması da burdan olacak.

Öğretmen açığı en az 30 bin daha artacak ey MEB bu kadar norm açığı oluşmasına rağmen bu atama da Özür grubuna il emri verilmezse ne zaman il emri verilecek ne zaman anneler-babalar sorunsuz bir şekilde eşine ve çocuğuna kavuşacak ?

Önemli bir nokta da 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak ve bu öğretmenlerin hepsi öğretmen açığının devamlı olduğu yerlere atanacak ve 6 yıl tayin isteyemeyecekler. Özetle her yıl 30 bin öğretmen ataması yapılsa 6 yıl da 180 bin öğretmen eder ve doğuda ve sıkıntılı bölgelerde 1 tane bile öğretmen açığı kalmaz.

Milli Eğitim Bakanlığının özür grubuna il emri veremeyiz doğu da öğretmen kalmaz gerekçeside sözleşmeli öğretmenlikle ortadan kalkmış oluyor.

Özür grubu yer değiştirme başvuruları başladı Ağustos özür grubu döneminde Hemen Hemen her zaman il emri verilmiştir. İl emri konusunda olumsuz duyumlar gelmesine rağmen Bakanlık yetkililerinden konu ile ilgili hiç bir açıklama gelmemiştir

Milli Eğitim Bakanlığı mağduriyet oluşmadan İl ve İlçe emrini verdiğini açıklamalıdır ve tercihlerde il ve ilçe emri gözükmelidir. Diğer türlü büyük mağduriyetler oluşacaktır. Bizler özür grubu bekleyen öğretmenler il emri verilmediği için 1 yıldır eşimizden ve çocuğumuzdan ayrı illerde yaşamaktayız ve bu durumu 1 yıl daha yaşayacak gücümüz yok.

Ben kendi adıma söylüyorum özür grubundan tayinim çıkmazsa Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin önünde oturma eylemi yapacağım Bir şekilde Cumhurbaşkanımıza ulaşmaya çalışacağım. Biliyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımız aile konusunda çok hassas ve bu mağduriyet oluşursa bu mağduriyeti giderecek olan da sayın Cumhurbaşkanımızdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.