MEB Önünde 'Norm Kadro' Protestosu

MEB Önünde 'Norm Kadro' Protestosu

KamuAjans.Com-Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanan bir grup, "ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenler" ile ilgili genelgeye tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanan bir grup, "ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenler" ile ilgili genelgeye tepki gösterdi.

Bakanlık önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Özgür Bozdoğan, Milli Eğitim Bakanlığının 19 Eylül 2016 tarihli "ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenler" konusuna ilişkin genelgesiyle proje okullarında 8 yılını doldurmuş öğretmenlerin 23 Eylül Cuma günü mesai bitimine kadar okullarından tayin isteyip ayrılma durumuyla karşı karşıya bırakıldıklarını iddia etti.

Bozdoğan, 2016-2017 eğitim-öğretim yılına birlikte başladıkları öğretmenlerinden yarın ayrılacak olan öğrencilerin tedirgin olduklarını, yeni gelen öğretmenleriyle de uyum sorunu yaşayabileceklerini ileri sürdü.

Öğretmenlerin okullarda "sayı"dan fazlasını ifade ettiğini kaydeden Bozdoğan, yetkililerden uygulamadan vazgeçilmesini ve okulların eski haline getirilmesi için düzenleme yapılmasını talep etti.

Grup, eylemin ardından dağıldı.



Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.