MEB Önlem Almazsa Eşleri Diyanette Çalışan Öğretmenler Mağdur Olacak

MEB Önlem Almazsa Eşleri Diyanette Çalışan Öğretmenler Mağdur Olacak

KamuAjans.Com- Eğitimci yazar Sedat DEGER MEB’in Özür atama takvimi ile Diyanet İşleri Başkanlığı atama takviminin 3 günlük birbiri ile uyuşmamasından dolayı eşleri diyanet işleri başkanlığında çalışıp İl içi ve il dışı nakil talebinde bulunacak olan Kur'an kursu öğreticilerinin öğretmen eşlerinin eş mazeretine bağlı atama isteğinde bulunamayacağını ve mağdur olacağına değindi. MEB veya Diyanet İşleri Başkanlığından birinin atama takvimini esnetmesi gerektiğini dile getirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının atama takvimi arasındaki uyuşmazlık bir çok aileyi mağdur edecek. Diyanet İşleri Başkanlığının 2017 Yılı İsteğe Bağlı Nakil Talebinde Bulunacak Kur'an Kursu Öğreticilerinin Tercih ve Yerleştirme İşlemleri ile Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerin 2017 Yılı Yaz Tatili Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri Ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu arasındaki 3 günlük fark birçok öğretmen ve Kuran Kursu öğreticisini mağdur edecek. Bu mağduriyetin oluşmaması için yetkililerin adım atması gerekmektedir. Aile birlikteliğinin devamı için her iki kurumdan en az birinin takvimi esnetmesi mağduriyetlerin oluşmasına engel olacaktır. Yetkilileri bu konuda adım atmaya ve oluşacak mağduriyetleri daha başlamadan bitirmeye davet ediyoruz...

Bilindiği üzere Öğretmenlerin 2017 Yılı Yaz Tatili Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri Ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu yayımlandı. Yayınlanan bu duyuruya göre Mazeretine bağlı yer değişikliği talebinde bulunacak öğretmenler için mazeretlerini belgelendireceği ve evraklarını teslim edeceği 1. aşama başvuruları 08-14 AĞUSTOS 2017 tarihlerinde yapılabilecek. Ayrıca bu aşamada duyurunun “AİLE BİRLİĞİ MAZERETİNE BAĞLI YER DEĞİŞTİRMELER” başlığı 2. maddesindeki “(Birinci aşama başvurularının son günü itibarıyla başka bir il’e atamasının yapıldığını belgelendiren kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların, görev yeri belgesi aranmadan sadece atama kararları yeterli kabul edilecektir),” hükmü ile eşleri devlet memuru olup başka ile o esnada ataması yapılanların görev yeri belgesi yerine atama kararı da teslim edilebilecek ve eş mazeretine bağlı atama isteğine hak kazanabiliyorlar.

Buraya kadar her şey normal fakat Diyanet İşleri Başkanlığının açıkladığı Kur'an Kursu Öğreticilerinin il içi ve il dışı atama takvimine göre Kuran kursu Öğreticilerinin atamaları 17 Ağustos 2017 günü belli olacak.Fakat Kur'an kursu öğretici öğretmen eşlerin ise atama kararlarının belge olarak sunup onaylatacağı son gün tarihi ise duyuruya göre 14 ağustos 2017.Yani görüleceği üzere diyanet işleri başkanlığının atama sonuçlarını 1. aşama başvurusunun son gününden 3 gün sonra açıklayacağı için Kur'an kursu öğretici eşleri aile birliği mazeretine bağlı atama isteğini kaçıracaklar ve ailelerinden ayrı kalacaklar.

Diyanet İşleri Başkanlığının 2017 Yılı İsteğe Bağlı Nakil Talebinde Bulunacak Kur'an Kursu Öğreticilerinin Tercih ve Yerleştirme İşlemleri ile Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerin 2017 Yılı Yaz Tatili Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri Ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu arasındaki 3 günlük fark bir çok öğretmen ve Kuran Kursu öğreticisini mağdur edecek. Bu mağduriyetin oluşmaması için yetkillerin adım atması gerekmektedir. Aile birlikteliğinin devamı için her iki kurumdan en az birinin takvimi esnetmesi mağduriyetlerin oluşmasına engel olacaktır. Yetkilileri bu konuda adım atmaya ve oluşacak mağduriyetleri daha başlamadan bitirmeye davet ediyoruz...

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI ATAMA TAKVİMİ

2017 Yılı İsteğe Bağlı Nakil Talebinde Bulunacak Kur'an Kursu Öğreticilerinin Tercih ve Yerleştirme İşlemleri

1- İl içi ve il dışı nakil talebinde bulunacak olan Kur'an kursu öğreticileri 1-11 Ağustos 2017 tarihleri arasında bağlı bulundukları İl müftülüklerine müracaatta bulunacaklardır.

2-Kur'an kursu öğreticileri https://dibbys.diyanet.gov.tr? adresindeki kendi kullanıcı hesapları vasıtasıyla 12-15 Ağustos 2017 tarihleri arasında 10 Kur'an kursu tercihi yapabileceklerdir.

3-Kur'an kursu öğreticileri tercihlerine yerleştirme sonuçlarını kullanıcı hesabından 17 Ağustos 2017 tarihinde öğrenebileceklerdir.

4-Tercihine yerleştirmesi yapılan Kur'an kursu öğreticilerinin nakil işlemleri yerleştiği İl Müftülüğü tarafından 18/08/2017 ile 31/08/2017 tarihleri arasında sonuçlandırılacaktır.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZÜR GRUBU YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ

ÖĞRETMENLERİN 2017 YILI YAZ TATİLİ AİLE BİRLİĞİ, SAĞLIK, CAN GÜVENLİĞİ MAZERETLERİ VE ENGELLİLİK DURUMU İLE DİĞER NEDENLERE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME DUYURUSU

Birinci Aşama Başvuruların Kabul Edilmesi ve Onay Süreci : 08-14 AĞUSTOS 2017

İkinci Aşama

Tercihlerin Yapılması ve Onay Süreci : 22-25 AĞUSTOS 2017

Atamalar : 29 AĞUSTOS 2017

Tebligat ve İlişik Kesme İşlemleri : 05 EYLÜL 2017’den itibaren





ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

1) MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINCA “ÖĞRETMENLERİN 2017 YILI YAZ TATİLİ AİLE BİRLİĞİ, SAĞLIK, CAN GÜVENLİĞİ MAZERETLERİ VE ENGELLİLİK DURUMU İLE DİĞER NEDENLERE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME Klavuzunun “AİLE BİRLİĞİ MAZERETİNE BAĞLI YER DEĞİŞTİRMELER” Başlığının 2. Maddesinin sonunda yer alan " Birinci aşama başvurularının son günü itibarıyla başka bir il’e atamasının yapıldığını belgelendiren kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların, görev yeri belgesi aranmadan sadece atama kararları yeterli kabul edilecektir) Maddesinin sonuna " Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan eşlerinin atamaları 1. aşama başvurularının son gününden sonra yapılan öğretmenlerden tercihlerin alındığı 2. aşama başvurularından önceki son günün mesai saatine kadar başka bir il’e atamasının yapıldığını belgelendirenlerin, eşlerinin görev yeri belgesi aranmadan sadece atama kararları yeterli kabul edilecektir ve onay işlemleri yapılacaktır) " şeklinde hüküm eklenmesi gerekir.

2)Ayrıca 1. aşama başvurularının son gününde tüm onaylar yapıldığı için hemen ertesi gün tercihlerin alınacağı 2. aşama başvuruları başlatılabilir o yüzden ;

Milli Eğitim Bakanlığınca Öğretmenlerin 2017 Yılı Yaz Tatili Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri Ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Klavuzu’ndaki “2- Birinci Aşama Başvuruların Kabul Edilmesi ve Onay Süreci : 08-21 AĞUSTOS 2017” şeklinde değiştirilebilir.

3) DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINCA 2017 Yılı İsteğe Bağlı Nakil Talebinde Bulunacak Kur'an Kursu Öğreticilerinin Tercih ve Yerleştirme İşlemlerinin 14 Ağustostan Önce bitirilmesi..





Saygılar

Sedat DEGER

Eğitimci Yazar 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.