MEB, Öğretmen Atama Yönetmeliğini Değiştirecek Mi?

MEB, Öğretmen Atama Yönetmeliğini Değiştirecek Mi?

KamuAjans.Com - OHAL döneminde birçok KHK'nın çıkması ve çeşitli yönetmeliklerde değişiklik yapılması akıllara 'MEB öğretmen atama yönetmeliğinde değişiklik yapacak mı?' sorusu geliyor.

OHAL döneminde ulusal basında çok fazla öğretmen atama haberi yayımlandı ancak Ekim ayında yapılan 15 bin ilk atama dışında henüz bir atama yapılmadı. Yıl bitmek üzere ve Maliye’nin 2017 yılı için MEB’e ne kadar atama izni verdiği de belli değil, MEB’in Şubat döneminde ne kadar öğretmen ataması yapacağı da.

Mevcut tablo itibariyle öğretmen adaylarının MEB’den cevap aradığı soruları Kamupersoneli.net olarak yetkililere biz sormak istiyoruz.

SORU 1: Ekim döneminde yapılan atamalarda (ilk atama ve dershane öğretmenlerinin atanması) boş kalan ve çeşitli sebeplerle boşalan kadrolara mevcut mülakat puanı üstünlüğüne göre tercih alınıp atamalar yapılacak mıdır?

SORU 2: Maliye’nin onay verdiği atama kontenjanlarını Şubat ve Ağustos olarak nasıl kullanacaksınız? Verilen kontenjan sayısını iki eşit parçaya mı böleceksiniz yoksa Şubat döneminde daha az mı öğretmen atayacaksınız?

SORU 3: Maliye’nin 60 bin üzerinden bir kontenjan dağılımı yapacağı düşünüldüğünde MEB’e beklenenden daha az kadro verilmesi durumunda ek kadro talebiniz olacak mıdır, yoksa 2017 yılı için öğretmen atamalarında da kısıtlama olacak mıdır?

SORU 4: Şubat dönemi atamalarından önce atama yönetmeliğini değiştirmeyi düşünüyor musunuz? Atamalarda KPSS puanının veya mülakat puanının etkisiyle ilgili gündeminizde değişiklik var mı? 3 katı kadar adayı tekrar mülakata aldığınızda aynı kişileri mülakata almış olmayacak mısınız, Eylül döneminde mülakatta 60 puan altında alanların başvurusunu tekrardan kabul edecek misiniz?

SORU 5: 2016 KPSS’ye giren öğretmen adayları atama yönünden kötü günler geçirmektedirler, darbe girişimi ve OHAL, sözleşmeli ve mülakatla atama 2016 KPSS’ye girenleri etkiledi. Öğretmen adaylarının atama mücadelelerini takip ediyor musunuz? Sıkıntılarını uzaktan da olsa biliyor musunuz? Öğretmen adaylarını mutlu edecek sayıda Şubat dönemi için atama müjdesi verecek misiniz?

kamupersoneli

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.