MEB Öğrenci Sigortaları Kanunlarında Değişiklik Yaptı

MEB Öğrenci Sigortaları Kanunlarında Değişiklik Yaptı

KamuAjans.Com - Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı yaptıkları açıklamada "6764 sayılı Kanunla 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu ve 5510 sayılı Kanunda değişiklik yapıldı yapıldığını" belirtti.

MEB, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü yayımladığı duyuruda 6764 sayılı Kanunla 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu ve 5510 sayılı Kanunda değişiklik yapıldığını açıkladı. "Yayımlanan duyuruda meslek liselerinde eğitim - öğretim gören öğrencilerin sigortaları ile ilgili bir takım değişiklikler yapıldı." diye beliirti

MEB'in Tüm Meslek Liselerine Yaptığı duyuru şöyle:

"Yapılan değişiklikle; mesleki ve teknik ortaöğretim sırasında tamamlayıcı eğitim ya da alan eğitimi gören öğrenciler (tatbiki mahiyetteki yapım ve üretim işlerinde çalışan öğrenciler) de iş kazası ve meslek hastalığı yönünden, bakmakla yükümlü olunan kişi durumunda olmayanlar hakkında ayrıca genel sağlık sigortası yönünden 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin (b) bendi kapsamında sigortalı sayılmıştır." diye belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.