MEB O Kişilerin Çalışma İzinlerini İptal Etti

MEB O Kişilerin Çalışma İzinlerini İptal Etti

Kamuajans.Com – Milli Eğitim Bakanlığınca, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı yaklaşık 27 bin kurumda FETÖ ile iltisaklı personelle ilgili yapılan tarama sonucunda bin 272 kişinin, örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullandığı tespit edildi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı yaklaşık 27 bin kurumda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile iltisaklı personelle ilgili yapılan tarama sonucunda bin 272 kişinin, örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullandıkları tespit edildi. Bakanlık, bu kişilerin çalışma izinlerini terör örgütü ile eylem birliği içinde olduklarından iptal etti.

MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünce Türkiye genelinde Bakanlığa bağlı yaklaşık 27 bin özel öğretim kurumunda çalışan veya daha önce çalışmış kişilere yönelik bir araştırma yürütüldü.

Bu araştırmalar sonucunda bin 272 kişinin FETÖ/PDY terör örgütünün gizli haberleşme programı ByLock kullandığı belirlendi. MEB tarafından, bu kişilerin terör örgütü ile eylem birliği içinde oldukları gerekçesi ile çalışma izinleri iptal edildi. Bu personele, başka bir özel öğretim kurumunda çalışma izin onayı düzenlenmemesi yönünde uygulama yapıldı.

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlarda çalışmakta olup 6749 sayılı Kanunun 2'nci maddesinin 3'üncü fıkrası kapsamında kurumları kapatılan ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği veya iltisakı, bunlarla irtibatı olduğu belirlenen 19 bin 660 personelin çalışma izinleri daha önce iptal edilmişti.

Böylece özel öğretim kurumlarında ceza kaydı koyulan personel sayısı toplam 20 bin 932 oldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.