MEB Müsteşarı Yusuf Tekin’den Seminer Takvimi Açıklaması

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin’den Seminer Takvimi Açıklaması

Kamuajans.Com – Bursa'da yapılan toplantıya katılan MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Öğretmenlerin Seminer Takvimi başta olmak üzere önemli konularda açıklamalarda bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz AR-GE Birimi koordinesinde yürütülmeye başlayan Bursa Eğitim Yönetimi Platformu Projesi (BUYÖN) tanıtım toplantısı Merinos AKKM’de gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısına Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Bakanlık Genel Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, İlçe Kaymakamları, Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcıları/ Şube Müdürleri ile çok sayıda okul müdürü ve öğretmen katıldı.

BUYÖN projesinin tanıtım videosunun izlenmesinin ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, “ İlimiz; sürekli büyüyen ekonomisi, nüfusu, eğitim imkânları, kültürel alt yapısı ile ülkemizin büyük ve ulu şehirlerinden biridir. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizler; 2023 hedeflerine kararlılıkla ilerleyen ülkemizde “nitelikli eğitimin tesis edilmesi” amacıyla yola çıkmış bulunuyoruz. Türkiye’nin en büyük kentlerinden birinin eğitim ordusunda, 1162 resmi kurumda, 2701 yönetici ve 25 780 öğretmen olarak görev yapmaktayız. Gelenekten güç alarak geleceğe emin adımlarla ilerleyen Bursa’mızda, Eğitim Yönetimi platformu oluşturmak suretiyle resmi okul ve kurumlarımızda görev yapan eğitim yöneticisi arkadaşlarımızın kişisel ve mesleki gelişimlerini destekleyerek eğitim-öğretimin kalitesini arttırmayı amaçladık. Proje vasıtasıyla eğitim yöneticilerimizin yaptıkları iş ve yönetimde kalite konusunda farkındalık sahibi olacaklarını düşünmekteyiz. Yapılacak etkinliklerle motivasyonlarının artırılarak görevlerini daha fazla severek ve isteyerek yerine getireceklerini öngörmekteyiz. Eğitim yöneticisi arkadaşlarımızın hem kendilerine hem de Bursa’mızın eğitim kalitesine katkı sağlayacak bu projeyi sahipleneceklerini, etkinliklerine katılım ve katkı sağlayacakları umuyoruz. Bu vesileyle, geleceğimizi sağlam bir irade ile ahlaki ve bilimsel düzeyde zirveye taşıyacak okullarımıza ve yöneticilerimize olan güvenimizi bir kez daha vurgulamak isterim. Bursa eğitim camiası adına çalışmalarımızın hayırlı olmasını diler, Sayın Müsteşarımız Yusuf Tekin Beyefendiye ilimize teşrif ederek projemizin tanıtım programında bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkürlerimi arz ederim.” dedi.

Bursa’da görev yapan eğitim yöneticilerine yönelik yürütülmeye başlanan “BUYÖN” projesinin yöneticilere farkındalık sağlamak adına olumlu getiriler sağlayabilecek bir proje olduğuna ve bu projeyi çok beğendiğini ifade ederek sözlerine başlayan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin ise, “Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde benzer projeler farklı birimlerce yürütülüyor ancak bu projenin en beğendim tarafı eğitim yöneticilerimize ihtiyaç duoydukları, ilgi gösterecekleri ya da eksikliklerini hissettikleri alanlar sorularak ona göre dizayn edilmiş. Güzel bilimsel temelleri olan sağlıklı bir proje. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “ dedi.



Tekin, “Yaklaşık beş yıldır yürüttüğüm görevimde birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızla, muhataplarımızla kararları birlikte aldık, beraber yol haritası çizdik, derinlemesine tartıştık ve de istişare ederek uyguladık. Bugün burada olmamızın sebeplerinden biride Bursa’da eğitimle ilgili problemleri il-ilçe yönetimindeki arkadaşlarımızla, eğitim kurumu yöneticisi arkadaşlarımızla konuşalım, tartışalım, sorunlara yerinde çözüm üretelim diye buraya geldik. Bu esnada okul ziyaretleri yaparak aldığımız bütün kararların attığımız bütün adımların istişarelerin neticesinde çıktığı bu yolda yaptığımız işlerin sahadaki karşılığını da görmeye çalıştık. Herkesi her öğretmenimizi her idarecimizi fırsat buldukça dinliyoruz, görüşlerini alıyoruz yapmaya çalıştığımız şeyin ne olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Mesela bugün sabah ziyaret ettiğimiz okullardan birisinde okul yöneticisi arkadaşlarımız sosyal medyada ve internet medyasında bugünlerde çokça geçen bir konuyu sordular. 8 Haziran tarihi itibariyle dersler bitecek ve öğretmen arkadaşlarımızın seminer dönemi dediği bizim ise mesleki gelişim süreci dediğimiz bir süreç başlayacak. Bu süreçte de biz öğretmen arkadaşlarımızla ilgili olarak bir karar aldık dedik ki bayram tatiline kadar okullarında seminer dönemini tamamlasınlar bir daha hatta iki kez gidiş geliş yapmak durumunda kalmasınlar dedik. Sendikalardan, internet medyasından, sosyal medyadan da gelen soruları da eleştirileri de istişare ederek çözmeye çalışıyoruz.” dedi.

Konuşmasının ardından Tekin, salonda bulunan öğretmen ve idarecilerden eğitimle ilgili gelen soruları yanıtladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.