MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'den Anayasa Değişikliği Çalışmalarına İlişkin Açıklamalar

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'den Anayasa Değişikliği Çalışmalarına İlişkin Açıklamalar

Kamuajans.com - Adapazarı Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sisteminden Beklentiler" konulu konferansta konuşan Tekin, Türkiye'nin hükümet sistemiyle ilgili tartışmaların yeni olmadığını, daha önce de bu konuların gündeme geldiğini söyledi.

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, anayasa değişikliği çalışmalarına ilişkin, "Bu ülkede siyasi iktidar mutlaka ve mutlaka tek başlı olmalı. Yürütme tek bir şekilde dizayn edilmeli. Tek bir muhatabımız olmalı bizim. Tek başlı bir yürütme olsun." dedi.

Tekin, demokratik hükümet sistemleri içerisinde değişik alternatifler olduğunu dile getirerek, "Bugün tartıştığımız başkanlık sistemleri var, parlamenter hükümet sistemleri var, meclis hükümet sistemleri var, çok değişik hükümet sistemleri var. Bunların aşağı yukarı birbirleriyle ilişkileri, benzerlikleri, farklılıkları aynı. Neyi önceliyorsunuz, neye göre bunları ayırıyorsunuz, bu soruya cevap vermek lazım." diye konuştu.

Yeni hükümet sistemi tartışmalarını anımsatan Tekin, "Ben diyorum ki bu ülkede siyasi iktidar mutlaka ve mutlaka tek başlı olmalı. Yürütme tek bir şekilde dizayn edilmeli. Tek bir muhatabımız olmalı bizim. Tek başlı bir yürütme olsun. İnşallah bu süreç, sağlıklı bir şekilde sonuçlandırılır ve çağdaş, demokratik, sorumluluk sahibi bir siyasi iktidarın bulunduğu bir ülke haline dönüşürüz." dedi. 

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.