MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'den Referandum Açıklaması

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'den Referandum Açıklaması

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, son günlerinden en önemli gündem konularından biri olan referandum hakkında kişisel twitter hesabından önemli açıklamalarda bulundu.

Kamuajans.com - Devlet ve hükümet sistemi kavramlarının ayrımını bilmeyenlerin rejim değişikliği tartışması yürüttüklerini belirten Yusuf Tekin, ''bu eleştirileri yapanların tanımlamalarında rejim diye bahsettikleri şeyin lisans düzeyinde devlet sistemleri başlığıyla anlattığımız şeyler olduğu görülüyor.'' dedi.<br />

<br />

Oysa önlerine gelen anayasa değişikliği paketinde bunlarla ilgili bir değişiklik olmadığını ifade eden Yusuf Tekin, değişen şeyin üç temel erkten biri olan yürütme gücünü millet adına elinde bulunduranların tanımı olduğunu söyledi.<br />

<br />

Daha açıkçası bu değişikliğin mesela senato oluşturup iki kanatlı Meclis yapalım demekten farkının olmadığını belirten Yusuf Tekin, ''Nitekim mesela anamuhalefet partisi 2011 seçimleri sürecinde iki kanatlı meclisi savunmuştu.'' dedi.<br />

<br />

Yusuf Tekin, kimsenin rejim değişiyor demediğini, ya da 1961 anayasası iki meclisli sistem, 1982 Anayasasının tek meclisi getirdiğini, rejimin de değişmediğini sözlerine ekledi.

<br />

Bu pakette değişenin sadece yürütmeye ilişkin bir görev tanımının olduğunu söyleyen Yusuf Tekin, ''millet adına yürütme erkini kimin/kimlerin icra edeceği tanımlıyor.'' dedi.

<br />

Yusuf Tekin açıklamalarına ''Yani değişen sadece hükümet sistemidir. Kavramları bilmeden kullanıp kafa karıştırmaya gerek yok.'' diyerek sona erdirdi.<br />

<br type="_moz" />

<strong>YUSUF TEKİN'İN AÇIKLAMALARI<br />

</strong><br />

1. Devlet ve hükümet sistemi kavramlarının ayrımını bilmeyenler rejim değişikliği tartışması yürütüyor.

<br />

2. Bu eleştirileri yapanların tanımlamalarında rejim diye bahsettikleri şeyin lisans düzeyinde++

<br />

3. ++devlet sistemleri başlığıyla anlattığımız şeyler olduğu görülüyor. Üniter yapı ve cumhuriyet gibi.

<br />

4. Oysa önümüze gelen anayasa değişikliği paketinde bunlarla ilgili bir değişiklik yok.

<br />

5. Değişen şey üç temel erkten biri olan yürütme gücünü millet adına elinde bulunduranların tanımı.

<br />

6. Daha açıkçası bu değişikliğin mesela senato oluşturup iki kanatlı Meclis yapalım demekten farkı yoktur.

<br />

7. Nitekim mesela anamuhalefet partisi 2011 seçimleri sürecinde iki kanatlı meclisi savunmuştu.

<br />

8. Kimse de rejim değişiyor demedi. Ya da 1961 anayasası iki meclisli sistem, 1982 Anayasası tek meclisi getirdi, rejim falan da değişmedi.

<br />

9. Bu pakette değişen de sadece yürütmeye ilişkin bir görev tanımıdır. Millet adına yürütme erkini kimin/kimlerin icra edeceği tanımlıyor.

<br />

10. Yani değişen sadece hükümet sistemidir. Kavramları bilmeden kullanıp kafa karıştırmaya gerek yok.

<br />

<a href="http://kamuajans.com">KamuAjans.com</a> - Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.