MEB, Maarif Müfettişliği Sınav Kılavuzu Yayınlandı

MEB, Maarif Müfettişliği Sınav Kılavuzu Yayınlandı

KamuAjans.Com-Millî Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Bakanlık Maarif Müfettişi Yazılı Sınav, Mülakat ve Atama Kılavuzu (Şube Müdürü ve Üstü Kadrolarda Asaleten ve Fiilen Çalışanlar İçin) yayınlandı.

<strong>1</strong>. “Millî Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Bakanlık Maarif Müfettişi Yazılı Sınav, Mülakat ve Atama Kılavuzu (Şube Müdürü ve Üstü Kadrolarda Asaleten ve Fiilen Çalışanlar İçin) - 2017” Bakanlık web sayfasında (www.meb.gov.tr) 12/10/2017 tarihinde ekleriyle birlikte yayımlanmıştır.

<strong>2.</strong> Yazılı(test) sınavı ve mülakat işlemleri,  ilgili mevzuat, bu Kılavuz ve ekleri ile Teftiş Kurulu Başkanlığı(TKB) ve Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü(ÖDSGM) arasında imzalanan “PROTOKOL” hükümleri çerçevesinde usulünce gerçekleştirilecektir.

<strong>3.1.</strong> Sınava girecek adaylar; başvurularını Bakanlık web sayfasında açılan bölümde, elektronik ortamda yapacaktır. Elektronik ortamda yapılmayan başvurular geçersiz sayılacaktır. 

<strong>3.2.</strong> Başvuran adayların, başvuru işleminden önce, ÖDSGM tarafından belirlenen 100TL “yazılı(test) sınav ücretini” MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile sınav süreç/uygulama takviminde belirtilen tarihler arasında (16-20/10/2017 tarihleri arasında saat:09:00-18:00) yatıracaklardır. Sınav ücreti tutarı, Bakanlık web adresindeki açıklamalardan, ilgili banka şubelerinden ve/veya Kılavuzda belirtilen başvuru adresinden öğrenilebilecektir.

<strong>4.1.</strong> Adaylar; sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını, soru ve cevap anahtarlarının www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren en geç 2 (iki) iş günü içerisinde, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise, sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren en geç 2 (iki) iş günü içerisinde TKB’ye şahsen yapacaklardır. İtirazlar, Kılavuz eki süreç takviminde belirtilen gün ve saatlerde yapılabilecektir.

<strong>4.2.</strong> Adaylar, itiraz başvurularını MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığı ile 20.- TL (yirmi TL KDV Dâhil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır. Bu itirazlar da Kılavuz eki süreç takviminde belirtilen gün ve saatlerde yapılabilecektir. (Form dilekçe TKB’den temin edilebilir.)

<strong>4.3.</strong> Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T. C. kimlik numarası, adı, soyadı, imzası, iletişim bilgileri, dekontu/ATM işlem fişi olmayan dilekçeler ve faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

<strong>5.</strong> Adaylar, yazılı(test) sınavı ve mülakatla ilgili gelişmeleri ve süreç takvimindeki güncellemeleri Bakanlık web adresindeki açıklamalardan takip edeceklerdir.

<strong>6.</strong> İlgililere duyurulur.

<strong>a) </strong> “Millî Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Bakanlık Maarif Müfettişi Yazılı Sınav, Mülakat ve Atama Kılavuzu (Şube Müdürü ve Üstü Kadrolarda Asaleten ve Fiilen Çalışanlar İçin) - 2017” için<strong><a href="http://www.meb.gov.tr/sinavlar/dokumanlar/2017/KILAVUZ_sube_mud.docx">TIKLAYINIZ</a>.</strong>

<strong>b) </strong> Kılavuz ekleri için <strong><a href="http://www.meb.gov.tr/sinavlar/dokumanlar/2017/KILAVUZ_ekleri_sube_mud%20.docx">TIKLAYINIZ</a>.</strong>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.