MEB'den YİKOB Yatırım İşlemleri Genelgesi

MEB'den YİKOB Yatırım İşlemleri Genelgesi

KamuAjans.Com-Bu genelge,MEB yılı Devlet Yatırım PRogramında ve Temel Eğitim Yapım Porgramında yer alan ve büyükşehir belediyelerinin bulunduğu illerde yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları aracılığıyla yapacağı her türlu yapım,bakım onarım ve yarım işleri karşılığı ödeneklerin kullanımını kapsar.

Bu genelge de yer alan;

Bakanlık: Millî Eğitinı Bakanlığını

Başkanlık: Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığını (YİKOB)

İş: Yatırım Izleme ve Koordinasyon Başkanlığı aracılığıyla yapılacak her türlü yatırım, yapım, bakım, onarım ve yardım işlerini ifade eder.

Ödeneklerin Belirlenmesi ve İzlenmesi Madde-1

(1) Bakanlık, Başkanlıklar aracılığıyla yapacakları işlere ilişkin proje maliyetini, yılı ödeneğini ve sonraki yıllar ödenek dilimlerini Bakan onayı ile belirleyerek, onayı ilgili Başkanhklara ve İl Millî Eğitim Müdürlüklcrine gönderir.

(2) Bakan onayı ile belirlenen ve Bakanlığın Başkanlıklar aracılığıyla yapacağı işlere ait yılı ödenekleri, Bakanlık yatınmlannın lürlerine göre ilgili genel müdürlüklerin farklı fonksiyonel kodlannda izlenen "YİKOB tertiplerine" aktarılır.

(3) Başkanlıklar aracılığıyla yapılacak işlere ilişkin ödeneklerden diğer tertiplere aktarma yapılamaz ve bu ödenekler başka amaçlarla kullanılamaz.

Başkanlıklara Kaynak Transferi Madde-2

(1) Bakanhk, Devlet Yatırım Programında yer alan işler için belirlenen yıh ödeneklerini Maliye Bakanlığf nın ödenekleri serbest bırakma oranlarına göre ilgili il millî eğitim müdürlüklerine gönderir. Aynı şekilde Temel Eğitim Yapım Programında her bir il için belirlenen yılı ödenekleri de il millî eğitim müdürlüklerine gönderir.

(2) İl Millî Eğitim Müdürü harcama yetkilisi sıfatıyla Başkanlıktan gelecek hakediş

raporlanna istinaden ilgili işe ait ödenekleri, tahakkuk işlemi ile Başkanlığa transfer eder.

(3) Mevzuata uygun olarak sözleşmesinde öngörülınesi kaydıyla yapılacak ön ödemeler ile ilgili işin gerçekleştirilmesi için Başkanlıklarca yapılması gereken idari giderler (llan, denetim ve kontrol gibi) karşılığı tutarlar da söz konusu iş için Bakanlık tarafından gönderilcn ödeneklerden lahakkuk işlemi ile ilgili Başkanlığa transfer edilebılır.

(4) Yılı Devlet Yatırım Programında ya da Temel Eğitim Yapım Programında yer alan işler, Bakanlık tarafından ilgili Başkanlıklara Bakan onayı ile bildirilir. İlgili Başkanlıklar söz konusu işler için yüklenmeye girişilmesinde ve ihaleye çıkılmasında ilgili Bakan onayında belirtilen ve Bakanlık bütçesinde saklı tutulan ödenek tutarlarını esas alır. Yıllara sâri yatınm niteliğindeki işler için ihalcye çıkılırken proje maliyeti, yılı ödeneği ve sonraki yıllar için programlanan ödenek dilimleri esas alınır.

(5) Yapılacak işin amacına uygun olarak ihtiyaç duyulması halinde Başkanlıklarda bulunan ödeneklerden yine Bakanlık için Başkanlıklarda belirlenmiş olan tertipler arası aktarma yapmaya Başkanlık yctkilidir. Ancak söz konusu ödeneklerden, Bakanlık için belirlenmiş olan tertipler dışında diğer tertiplere aktarma yapılamaz ve bu ödenekler ile nakit imkânlar başka amaçlarla kullanılamaz. Başkanlık, tertipler arası aktarma yaparken İI rnilli eğitim müdürlüğünün uygunluk göriişünü alır.

(6) Bakanlığın talebi üzerine, yapılacak iş karşılığı bir Başkanlığa transfer edilen kaynaklardan kalan tutarlar gerekmesi halinde başka bir Başkanlık aracılığıyla yürütülecek işlerde kullanılabilir. Bu durumda söz konusu tutarlar ilgili Başkanlık tarafından tahakkuk işlemi ilc diğer Başkanlığa transfer edilir.

(7) Başkanlıkça tamamlanan işlerden kalan tutarlar aynı Başkanlık aracılığıyla yürütülecek Bakanlığın başka işlcrinde kullanılabilir. ll milli eğitinı müdürlüğü biten işlerden kalan tutarları ve bu tutarlann hangi işlerde kullanıldığını/kullanılmasının planlandığını her 6 (altı) ayda bir Bakanlığa bildirir.

(8) Yapılacak iş karşılığı bir Başkanlığa transfer edilen kaynaklardan kalan tutarların kullanılma imkânı kalmamışsa ilgili il milli eğitim müdürlüğü söz konusu tutarları Bakanlığa bildirir.

(9) Devlet Yatırım ve Temel Eğitim Yapıın Programlarında yer alan projelerin ihale, hakediş, fıziki ve nakdi gerçekleşmeleri, devam edip etmediği vb. takip işlemleri, Bakanlık E-Yatınm Sistcmi üzcrindcn yapılır. Projelere ilişkin planlamalarda E-Yatırım Sistemi'ndeki veriler esas alınır. E-Yatırım Sistemi harici talepler dikkate alınmaz.

(10) tl Millî Eğitim Müdürü Başkanlığa kaynak transferinde dikkate aldığı hakediş raporlarını Bakanlığımız E-Yatırım Sistemi'ne proje bazlı olarak girilmesinden sorumludur.

(11) Proje bedelini aşmamak kaydıyla mahallinde bulunan ödeneğin hakediş ödeneğini karşılamada yetersiz kaldığı durumlarda, ilgili Başkanlığın hazırlamış olduğu hakediş raporları E-Yatınm Sistemi'ne girildikten sonra ihtiyaç duyulan ödenek Bakanlıktan talep edilir.

(12) Yapılacak iş karşılığı bir Başkanlığa transfer edilen kaynaklardan mali yıl sonuna kadar kullanılamayanların ertesi yıla devri ile ilgili işlemler Başkanlıklar tarafından yerine getirilir. ll milli cğitim müdürlüklcrinin muhasebc müdürlüklerinde bulunan ve yıl sonuna kadar kııllanılamayacak ödenekler ilgili il milli eğitim müdürliiğü taraftndan Bakanlığa bildirilir. Bu ödeneklerin ertesi yıla devrine ilişkin iş ve işlemleri Strateji Geliştirme Başkanlığı yerine getirir.

Hayırsever Yardımları Madde-3

(1) Yapılacak protokoller kapsamında; okul, eğitim kurumu ve eklentilerini yapmak isteyen (mütcahhitlik hizmctlcri dalıil) lıayırsevcrlerimizc öncclikli olarak arsa gösterilccek ve her tiirlü kolaylık sağlanacaktır. Nakit yardımında bulunmak istcyen hayırseverlerimiz için de zaman kaybetmeden gerekli yönlendirmeler yapılacaktır.

(2) Nakit yardimında bulunmak isteyen hayırseverlerimiz Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğünün T.C. Merkez Bankası Ankara Şubesi TR100000100100000350121008 hesap numarasına nakitlerini yatıracaklardır. Bağışın lıangi amaçla yapıldığı, bağışı yapanın adı, soyadı, kurum, kuruluş, vakıf vb. ise bunların isimlerinin dekontta yer almasına dikkat edilecektir. Söz konusu dekont bir üst yazı ile Strateji Geliştirme Başkanlığına bildirilecektir.

Strateji Geliştirme Başkanlığı gerekli bütçeleştimıe işlemlerini yaptıktan sonra ilgili ödeneği ilin muhasebe müdürlüğüne gönderecektir.

Bağışla yapılacak okul, cğitim kurumu ve eklentilerinin ihale ve inşaat sürcçlcrinin sorumluluğu il milli eğitim müdürlüğüne aittir. İl milli eğitim müdürlüğü, Başkanlık tarafından yapılması uygun görülen hayırsever işlerine ait ödenekleri transfer edebilir.

Devlet Yatırım Programında Yer Alan Frojclcrin Maliyct, Karakteristik Değişiklikleri, tş Artışları Madde-4

(1) Devlet Yatirım Programında yer alan projelere ilişkin yapılacak değişikliklerdc. Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve Izlenmesine Dair Bakanlar Kurulu Kararının "Proje Parametrelerindc Yıl İçinde Yapılacak Değişiklikler" ile ilgili maddesi uygulanır.

(2) Bakanlığımıza, yılı devlet yatırım programında ihalesi yapılmamış işlere ilişkin "proje maliyet" artışı talepleri gelmektedir.

2017 Yilı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Bakanlar Kurulu Kararının "Projc parametrelerinde yıl içinde yapılacak değişiklikler" maddesinde; "Detayı tadat edilmemiş toplulaştınlmış projelerin alt projelerinde (okul, spor salonu, pansiyon vb.) alt proje maliyetinin %20'sine kadar maliyet artışı, ana proje maliyetinde toplamda %10'a kadar artış olması durumunda Kalkınma Bakaıılığıııa bilgi vcrilmck kaydiyla, kuruluşun bağli veya ilgili olduğu bakanın...bu orandan fazla artış olması duramunda ise, ana proje maliyeti 250 milyon TL'nin altında olanlar için Kalkınma Bakanının onayıyla, 250 milyon TL'nin üzerinde olanlar için Yüksek Planlama Kurulu tarafından karara bağlanır." denilmektedir.

Bakanlığımız devlet yatırım programında yer alan projelerimizin (genel lise ve Anadolu lisesi inşaatlan, öğrenci pansiyonu inşaatları, imam halip lisesi inşaatlan vb.) ana proje maliyetleri 250 milyon TL'nin iizerindedir. Bu durum özellikle %20'yi aşan maliyet artışlarının Yüksek Planlama Kunjlu onayını gerektirdiği için Bakanlığımız yatınmlarının gecikmesine neden olmaktadır.

tl milli eğitim müdürlükleri zorunlu olmadıkça yılı devlet yatırım programlarmda belirlenmiş olan proje maliyetlerinin artırılması talebinde bulunmayacaktır. Proje maliyetlerinde artış yapılması zorunluluk arz ediyorsa maliyet artışına ilişkin gerekçeli rapor Bakanlığımız tnşaat Emlak Dairesi Başkanlığma gönderilecek ve uygunluk onayı alındıktan sonra Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından gerekli onaylar alınarak değişiklik yapılacaktır.

(3) Ihalcsi yapılmamış projelerin bir sonraki yıl programı için E-Yatırım Sistemi üzerinden il milli eğitim müdürlükleri tarafından devam eden proje olarak teklifı yapılırken proje bedelinde değişiklik yapılmayacaktır.

(4) İş artışı (%10) 4735 sayılı Kamu Ihale Sözleşmeleri kanununun 24. Maddesinde "Mal ve hizmet alımlarıyla yapım işi sözleşmelerinde öngörülmcycn durumlar ncdeniyle bir iş artışının zorıınlu olması halinde, artışa konu olan iş;

a) Sözleşmeye esas proje içindc kalması,

b) İdareyi külfete sokmaksızın asıl işten ayrılmasının teknik veya ekonomik olarak mütnkün olmaması şartıyla anahtar teslimi götürü bedcl ihalc cdilcn yapım işlcrinde sözlcşme bedelinin %10'una ... siire hariç sözleşme ve ihale dokümanındaki hükümler çerçevesinde aynı yükleniciye yaptırılabilir...işin bu şartlar dahilindc tamamlanamayacağının anlaşılması durumunda ise artış yapılmaksızın hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir. Ancak bu durumda, işin tamamının ihale dokümanı ve sözleşme hükümlerine uygun olarak yerine getirilınesi zorunludur." hükınüne yer verilmiştir.

İlgili Kanun hükmünden de anlaşılacağı üzere idare ve yükleniciler arasında anlaşmazlıkların önüne geçmek ve aynı zamanda kamu kaynaklarının israfının önüne geçmek amacıyla ihale öncesi iş ve imalatların eksiksiz olarak tarif edilmesi asıldır.

İş artışı taleplcri dcğcrlcndirilirkcn; öngörülcmcycn durumların ortaya çıkması, sözleşmeye esas proje içinde kalınması, asıl işten ayrılmasının tcknik vc ekonomik olarak mümkiin olmatnası şartlarının hepsinin birlikte varlığı halinde, yürürlükte bulunan (4735 sayılı Kamu İlıale Sözleşmeleri Kanunu Madde 24, Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve tzlenmesine Dair Bakanlar Kurulu Kararının "Proje parametrelerinde yıl içinde yapılacak değişiklikler" maddesi, Yapım İşleri Genel Şartnamesi Madde 14, 21, 22. vb.) mevzuatta belirtilen kriterlere göre değerlendinne yapılması gerekmektedir.

Zorunlu olmayan değişiklikler için (dış cephe, döşeme ve duvar kaplamalarının değiştirilmesi, peyzaj imalatları, sabit mobilya, çevre tanziminde ek istinat duvarı, elektrik tesisatında kapasite artırma vb.) iş artışına gidilmemesi gerekmektedir.

Mevzuatına uygun olarak iş artışına gidilmesi gereken projelere ilişkin talepler gerekçeli raporlarıyla bcrabcr Bakanlığımız İnşaat Emlak Daircsi Başkanlığının uygun görüşü üzerine Bakanlık onayından sonra yapılabilecektir.

2017 Mali Yılına Devredilen Ödenekler Madde-5

3152 sayılı kanunun geçici 10.md kapsamında Bakanlık bütçesiııe aktarılarak kaydedilen ve 2017 yılı bütçesine devredilerek aynı fonksiyonel kodlardaki ödeneklerin kullanımında 2. maddede belirtilen hükümler uygulanır.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.