MEB'den Yeni Kurs Programlarına Dair Yazı

MEB'den Yeni Kurs Programlarına Dair Yazı

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından 26022156-101.04-E.4451293 sayılı Kurs Program Onayı konulu 1 Mart 2018 tarihli resmi yazı yayınlandı.

Kamuajans.com - Söz konusu resmi yazıda Genel Müdürlükçe hayat boyu öğrenme kapsamında her yaş düzeyinde ve her gruptan kişilere bilgi ve becerilerini geliştirmeleri amacıyla mesleki teknik ve genel yaygın eğitim kursları düzenlenmektedir. Bu kurslarda kullanılacak öğretim programları, Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği'ne göre Genel Müdürlükçe hazırlanmakta ve Bakanlık onayından sonra uygulanmaktadır. Halen uygulanmakta olan kurs programları ve güncellemeler Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20.04.2016 tarihli ve 19 sayılı kararı ile kabul edilen Yaygın Eğitim Kursları Çerçeve Programı ve Öğretim Dairelerinin Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanan öğretim programları doğrultusunda hazırlanmaktadır.

<br />

Bu kapsamda yeni hazırlanan 9 yeni kurs programının listede yer alan güncelleme yapılan 14 kurs programının uygulamaya konulması düşünülmektedir.

<br />

Makamlarca da uygun görülmesi halinde yeni hazırlanan/güncellenen listelerde sunulan toplam 23 (yirmi üç) kurs programının yaygın eğitim kurumlarında uygulanmasını Genel Müdürlük internet sitesinde yayınlanması ve e-Yaygın Otomasyon Sisteminde tanımlanması talep edilmiştir.<br />

<br />

<img src="https://www.kamuajans.net/uploads/KU/KURS%20MEB%20-%201.png" width="600" height="426" alt="" /><br />

<img src="https://www.kamuajans.net/uploads/KU/KURS%20MEB%20-%202.png" width="600" height="426" alt="" /><br />

<a href="http://kamuajans.com"><br />

KamuAjans.com</a> - özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.