MEB'den Uluslararası Yarışmalarda Derece Alan Öğrenciler Yazısı

MEB'den Uluslararası Yarışmalarda Derece Alan Öğrenciler Yazısı

Kamuajans.Com – Bakanlığımıza bağlı resmî ve özel her derece ve türdeki eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerden; uluslararası bilim, kültür, güzel sanatlar, spor, halk oyunları, mesleki ve beceri yarışmalarında bireysel veya ekip hâlinde derece alanların ödüllendirilmesine dair iş ve işlemler ilgi (a) Yönerge ile düzenlenmiştir. ^

İlgi (a) Yönergenin "Ödüllendirilecek Yarışmalar!! başlıklı 5 inci maddesinin birinci fıkrasında; "Kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen ve izni verilen uluslararası yarışmalardan bilim, kültür, güzel sanatlar, spor, halkoyunları, mesleki ve beceri yarışmaları ödüllendirilir" denilmektedir.

Bu kapsamda ilgi (b) yazı ile 01 Eylül 2017 tarihinden bugüne kadar uluslararası yarışmalarda bireysel ve ekip hâlinde derece alan ögmoenerin listesi istenmiş, Bakanlığımıza gönderilen listelerde, derece alan öğrenciler ile birlikte diğer katılımcı öğrencilerin isimlerinin de yer aldığı görülmüştür.

Bu itibarla; ile 01 Eylül 2017 tarihinden bugüne kadar düzenlenen uluslararası yarışmalardan bilim, kültür, güzel sanatlar, spor (okul sporları faaliyetlerinde yer alan branşlar) halk oyunları, meslekî ve beceri yanşmalarda birinci, ikinci, üçüncü olan, mansiyon ve benzeri ödül alan öğrenci bilgilerinin yeniden düzenlenerek gönderilen formlara titizlikle doldurulup, ödüllendirme komisyonu tutanaklarıyla birlikte 10/10/2018 tarihine kadar Bakanlığımıza gönderilmesi gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.