MEB'den Tam Gün Tam Yıl Eğitim Yazısı

MEB'den Tam Gün Tam Yıl Eğitim Yazısı

Kamuajans.Com – Anadolu imam hatip liselerinde görev yapan müdür ve müdür başyardımcılarının, tam gün tam yıl eğitim için öngörülen ek ders ücretinden yararlandırılıp yararlandırılamayacaklarına ilişkin ilgi yazı ve eki incelenmiştir.

 Bilindiği gibi Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 4'üncü maddesinin (k) bendinde; tam gün tam yıl eğitimin, mesleki ve teknik örgün ve yaygın eğitim kurulularının fizikî kapasitelerinden azamî derecede yararlandırılması amacıyla hafta sonu, yarıyıl ve yaz tatilleri de dâhil olmak üzere 07.00-24.00 saatleri arasında fiilen yapılan eğitim ve öğretimi ifade ettiği belirtilmiştir.

Görüleceği üzere tam gün tam yıl eğitim için öngörülen ek ders ücretinden yararlandırılmanın temel şartı, görev yapılan eğitim kuruntunun meslekî ve teknik örgün ve yaygın eğitim kurumlan kapsamında bulunmasıdır.

Bu çerçevede, meslekî ve teknik örgün ve yaygın eğitim kurumlan kapsamında değerlendirilemeyeceği açık olan anadolu imam hatip liselerinde görev yapan müdür ve müdür başyardımcılarının, tam gün tam yıl eğitim için öngörülen ek ders ücretinden yararlandırılmalarının mümkün bulunmadığı değerlendirilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.