MEB'den Sınavsız Atamalar Yazısı

MEB'den Sınavsız Atamalar Yazısı

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından Sınavsız Atamalar Konulu 41289672/903.02.01/3524217 sayılı 16 Mart 2017 tarihli resmi yazı yayımlandı.

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü

Sayı: 41289672/903.02.01/3524217

Konu: Sınavsız Atamalar

16.03.2017

........................VALİLİĞİNE

(İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

İlgi: Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik

Bakanlığımız eğitim-öğretim hizmetleri sınıfı dışında yer alan diğer hizmet sınıflarında görev yapan personelin görevde yükselme, unvan değişikliği ve yer değiştirmelerine yönelik iş ve işlemleri, ilgi yönetmelik hükümlerine göre yapılmaktadır.

Bilindiği gibi, ilgi Yönetmelik çerçevesinde ili içi isteğe bağlı yer değişiklikleri Mayıs'ta başvurular alınarak Haziran ayında, iller arası isteğe bağlı yer değişiklikleri ise Haziran'da başvurular alınmak suretiyle Temmuz ayında gerçekleştirilmektedir.

Bu durumda, il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirme sürecinin etkin bir şekilde tamamlanabilmesi için, söz konusu Yönetmeliğin hizmet grupları ve kadrolar başlıklı 5'inci maddesinin büro hizmetleri grubunun 3'üncü bendinde ve aynı maddenin destek hizmetleri grubunda yer alan unvanlarda görev yapan personelin, ilgi Yönetmeliğin 22'nci maddesi kapsamında kendi içerisinde yapılacak sınavsız atamalarının, Yukarıda belirtilen tarihlerden önce veya sonra gerçekleştirilmesi sürecin doğru ve etkili bir şekilde sonuçlanmasını sağlayacaktır.

Öte yandan, hizmetin gereği ve istekleri de dikkate alınmak suretiyle 21/02/2017 tarihli ve 2257746 sayılı makam onayı ile şöför kadrosuna geçişi sağlanan personelin atamaları, ihtiyaç çerçevesinde gerçekleştirildiğinden 2017 yılı içerisinde yapılacak olan sınavsız atama sürecine dahil edilmemesi gerekmektedir.

Ayrıca, yapılacak olan sınavsız atamalarda ilgi yönetmelikte belirtilen şartları taşıyan personelin, 

Başvuruları işlemlerinde;

a) Sadece Devlet Memurluğunda geçen hizmet sürelerine, (Devlet Memuru iken yapılan askerlik görevi hizmet süresine dahildir.)

b) Bilgisayar işletmeni ile veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadroları için alınan kurs belgelerinde; bilgisayar işletmeni kadrosu için bilgisayar işletmenliği, veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosu için ise programlama, işletmenlik, bilgisayar programcılığı, bilgisayar ağı vb. bölümlerine, alınan kurs belgelerinde ise saat konusunda sınırlama yapılmamasına,

c) Usta öğretici kadrosu için istenilen alandan mezun olma şartı aranmasına veya o alandan sertifika bulunmasına,

ç) Personelin istemesi halinde, alt derecedeki kadrolara başvuru hakkı tanınmasına,

Atama İşlemlerinde;

a) Söz konusu yönetmeliğin 4/h maddesinde geçen hizmet sürelerine, (Askerlik süresi borçlansın borçlanmasın hizmete dahil edilecektir.)

b) Sırasıyla, hizmet süresi fazla olanlara, daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara, üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olanlara öncelik verilmesine,

c) Ataması yapılan personelin ayrılış ve başlayış işlemlerinin en kısa sürede tamamlanmasına ve MEBBİS'e işlenmesine dikkat edilecektir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim. 

Hamza AYDOĞDU

Bakan a.

Genel Müdür

Dağıtım:

81 İl Valiliğine

(İl Milli Eğitim Müdürlüğü)





HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.