MEB'den Personel Alım İhaleleri İçin Uyarı

MEB'den Personel Alım İhaleleri İçin Uyarı

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 2015 Sayıştay Denetim Raporu Hk. Bilgilendirme (Yaklaşık Maliyet) konusunda resmi yazı yayınlandı.

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Strateji Geliştirme Başkanlığı

Sayı: 43942091-845-E.12075487

Konu: 2015 Sayıştay Denetim Raporu Hk. Bilgilendirme (Yaklaşık Maliyet)

27.10.2016

DAĞITIM BİRİMLERİNE

6085 sayılı Sayştay Kanunu, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ve diğer yasal düzenlemeler çerçevesinde Sayıştay Başkanlığı'nca yürütülen 2015 yılı denetimleri sonucunda hazırlanan Sayıştay Denetim Raporu Bakanlığımıza gönderilmiştir. Söz konusu raporda yer alan bazı bulgular Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatının tamamını ilgilendirdiğinden dolayı uygulamada birliğin sağlanması ve sonraki denetimlerde aynı bulgular ile karşılaşılmaması için aşağıdaki açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur.

Personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımlarında yaklaşık maliyet hesaplaması ile ilgili olarak;

Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin "Yaklaşık maliyetin hesaplanması ve güncellenmesi" başlıklı 9 'uncu maddesinde; "Hizmetin gerçekleştirilmesi için gerekli olan iş kalemlerine veya iş gruplarına ilişkin miktarların tespit edilen fiyatlarla çarpımı sonucu bulunan tutarların toplanması ile elde edilen genel toplam tutar, sözleşme giderleri ve genel giderler ile KDV hariç olarak belirlenir.

Bulunan bu tutara işin niteliği dikkate alınarak % 20 oranını geçmemek üzere yüklenici karı eklenir. Bu tutar, kar hariç belirlenen genel toplam tutar üzerinden hesaplanan sözleşme giderleri ve genel giderler ile toplanarak yaklaşık maliyet hesaplanır. Buna ilişkin hesap cetveli hazırlayanlarca imzalandıktan sonra, ihale onay belgesinin ekine konularak ihale yetkilisine sunulur. Yüklenici için öngörülen kar tutarının bu cetvelde gösterilmesi zorunludur." hükmüne yer verilmiştir.

Personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımlarında yaklaşık maliyet hesaplanırken sözleşme ve genel gider hariç birim fiyat belirlenmeli, belirlenen bu tutar üzerinden %4 sözleşme ve genel giderler hesaplanmalı, yüklenici karı da sözleşme ve genel gider hariç tutar üzerinden %20'yi aşmayacak şekilde belirlenmeli, bu tutarların toplanmasıyla toplam yaklaşık maliyete ulaşılmalıdır.

Bilgi adinilmesini ve konuya ilişkin yapılacak işlemlerde yukarıda anılan hükümler dikkate alınmak suretiyle gereğinin yapılmasını arz/rica ederim.

Veysel ERDEL

Bakan a.

Başkan

Dağıtım:

A ve B Planı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.