MEB'den Okullara Ödenek Uyarısı

MEB'den Okullara Ödenek Uyarısı

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, 24.11.2016 tarih ve 13273053 sayılı yazı ile ödeneklerin harcanması konusunda eğitim kurumu yöneticilerine hem yol gösterdi hem de uyarılarda bulundu.

 Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk imzasıyla yayımlanan yazıda; "Eğitim ve öğretimin sağlıklı ve uygun ortamlarda yürütülmesi, ihtiyaçların yeterli ölçüde ve zamanında karşılanması ile mümkün olabileceği bilindiğinden ödeneklerin etkili, ekonomik ve kamu yararı gözetilerek kullanılması büyük önem arz etmektedir.

    Genel Müdürlüğümüze bağlı okullara gönderilen ödeneklerin bazı okul müdürlüklerince takibinin yapılmadığı ve harcanmadığı Maliye Bakanlığı e-Bütçe masraf cetvelinden yapılan kontrollarde görülmektedir. Bu durum ise ihtiyaçların zamanında karşılanmamasına ödeneklerin yetersiz kaldığı durumlarda ek ödenek takibimize olumsuz yansıdığı gibi harcamaların performansı bir sonraki yılın bütçe planlamalarında kriter olarak değerlendirildiğinden sonraki yıl bütçesinden kesinti yapılmasına da sebep olabilmektedir. 

   Gönderilen ödeneklerin e-bütçe üzerinden takibi yapılacağından bakiye ödeneği bulunan okulların ödemelerini zaman geçirmeden yapmaları gerekmektedir. 14.12.2016 tarihine kadar ödemelerini gerçekleştirmeyen ve bakiye ödeneği bulunan okulların ödenekleri tenkis edilerek ihtiyacı bulunan okullara tahsis edilecektir. 

   Bu nedenle; gönderilen ödeneklerin KBS sistemi ve ilgili muhasebe birimlerinden sürekli takip edilerek ödemelerin zamanında yapılması, herhangi bir gecikmeye mahal verilmemesi ve ödenekleri tenkis edilmemesi için gerekli hassasiyetin gösterilerek, ödenek tenkisine sebep olacak okul müdürlerinin uyarılması ve bu konuda gerekli tedbirlerin alınmasını rica ederim" denilerek il milli eğitim müdürlükleri konudan sorumlu tutuldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.