MEB'den Okullara ''Ödenek Gönderme'' Uyarısı

MEB'den Okullara ''Ödenek Gönderme'' Uyarısı

KamuAjans.Com-Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı bildiri ile okul bazlı bütçe uygulamasına geçilmesinden dolayı okul müdürlüklerini uyararak aylık harcamaların mebbis üzerinden kurum ödenek bilgileri modülüne okul içi yapılan harcamalar tablosu şeklinde girilmesi yönünde uyarıda bulunarak belirtilen son tarihe kadar girilmesi hususunda uyardı.

 2016 yılı itibariyle okul bazlı bütçe uygulamasına geçilmiştir.Genel müdürlüğümüze bağlı kurumların aylık harcamaları (03.2 harcama kaleminden) okul müdürlükleri tarafından mebbis sistemindeki kurum ödenek bilgileri modülüne (okul için yapılan harcamalar tablosu) girilmediği görülmüş olup, 16.12.2016 tarihi cuma günü mesai bitimine kadar söz konusu bilgi girişlerinin yapılması gerekmektedır.Belirtilen tarih itibarıyla sistem kapatılacaktır.

Kurum ödenek bilgileri sistemine girilen harcamaların doğruluğu ve sürekliliği açısından ve de bir sonraki yılın ödeneğinde belirleyici olmasından dolayı il ve ilçelerin sisteme girişleri kontrol etmesi ve aynı zamanda sisteme bilgi girişi yapmayan okul müdürlüklerinin uyarılması gerekmektedır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.