MEB'den Okullara Ad Verme Yazısı

MEB'den Okullara Ad Verme Yazısı

KamuAjans.Com – Eğitimde kalitenin artırılması, eğitim ve öğretim süreçlerinin sağlıklı yürütülmesi, eğitim ortamlarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi kapsamındaki iş ve işlemlere yönelik aşağıdaki hususların açıklanmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlan ile diğer kurumların açma, kapatma ve bu kurumlara ad verilmesine ilişkin iş ve işlemler ilgi Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yürütülmektedir. Kurumlara verilecek adların; ilgi mevzuatı doğrultusunda belirlenerek kurumların amacına, seviyesine, bulunduğu çevrenin özelliğine ve şartlarına uygun olması, millî eğitimin genel amaçlarına aykırı düşmemesi ve Türkçe olması esas olup tarihi kimliğe kavuşmuş, kurum kültürü ve hafızası oluşmuş, çevresinde adıyla tanınmış kurumların adlarının değiştirilmemesi gerekmektedir.

Ad verme işlemlerinde; bina ve tesislerin yapılmasında görev gereği hizmet edenler ile hâlen görevine devam eden kişilerin adları kurumlara ad olarak verilmeyecek, ilgi Yönetmeliğin 18 nci maddesinin 2 nci fıkrasında yer alan hükümlere de titizlikle uyulacaktır.

İl Millî Eğitim Komisyonu kararına dayalı olarak valilik teklifi üzerine adları Bakanlıkça verilen okulların ad değişikliklerinde, kurumun adı “Devlet Kurumlan Modülü”nde değiştirilmeden okulun tabelası aşılmayacaktır.

Hayırseverler tarafından yaptırılacak yatırımlar için bağışçılar ile yapılan protokolde tür belirtilmemesi gerekmektedir.

Yeni binalarda kurum açma işlemlerinde ise binanın eğitim ve öğretim açısından teklif edilen kurumun özelliğine uygunluğu için valilikçe görevlendirilen en az iki Maarif Müfettişi veya iki Şube Müdürü ya da bir Maarif Müfettişi ile bir Şube Müdürü’nün birlikte yerinde yapılan incelemeye dair rapor ile binaya ait Yapı Kullanma İzin Belgesinin birer örneği Bakanlığa gönderilecektir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.