MEB'den Okul Öncesi Eğitimde Adrese Dayalı Kayıt Yazısı

MEB'den Okul Öncesi Eğitimde Adrese Dayalı Kayıt Yazısı

KamuAjans.Com-İlgi yazımız ile ilkokul ve ortaokullarda olduğu gibi okul öncesi eğitim kuramlarında da okul tespit planlanması yapılması ve 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren 54 ay ve üzeri çocukların %100 okullaşması için gerekli tedbirlerin alınması istenmiştir.

Ancak bazı illerde ana okullarının adres tespitine dahil edilmemesi, 54 ay ve üzeri bütün çocukların ana sınıfları ile ilişkilendirilmesi, anaokullanna ise sadece 36-53 aylık isteğe bağlı çocuklar ile kulüp talebi olan tam gün okulda kalmak isteyen çocukların kaydının alınması yönünde Genel Müdürlüğümüze sorular yöneltilmektedir.

Orta Vadeli Program gereği okul öncesi eğitim zorunlu hale getirileceğinden;

•Bir yerleşim yerinde bir sonraki eğitim öğretim yılında ilkokula başlayacak olan 54 ay ve üzeri bütün çocukların eğitim ihtiyacı karşılanmadan isteğe bağlı daha küçük yaştaki çocuklar için sınıf açılmaması,

•54 ay ve üzeri çocukların sadece ana sınıflarına kaydedilip anaokullanna ise isteğe bağlı çağdaki çocuklar alınarak anaokullannın sadece belli bir kesme hitap eden okullar olduğu algısının oluşturulmaması ve ayrıcalıklı bir yöntem izlenmemesi,

•Aynı okul bahçesinde bulunan anaokulu ve ana sınıfları için; çocukların mümkün olduğunca anaokulunun aday kaydına alınması, sonradan ana sınıfının kesin kaydına yönlendirilmesi, aday kayıtta bekleyen kesin kayda alınmamış çocukların anaokulu müdürlerince takip edilmesi gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.