MEB'den Okul Öncesi Derslik Yazısı

MEB'den Okul Öncesi Derslik Yazısı

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği yazı ile okul öncesi öğrenci sayısındaki hedeflere ulaşılması için arsa imkanı olmayan okulların bu ihtiyaçlarını giderebilmek için prefabrik, çelik konstrüksiyon, konteyner gibi dersliklerin oluşturulabileceği bunun da okullar tarafından belirlenip genel müdürlüğe gönderilmesini istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği yazı;

 TC

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü

Sayı: 9065364                                                    24/08/2016

Konu: Okul Öncesi Derslik Talebi

............................VALİLİĞİNE

(İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

Okul öncesi eğitimde Onuncu Kalkınma Planı ve MEB Stratejik Planda hedeflenen 4-5 yaşta %70 okullaşma oranına ulaşmak ve her çocuğun zorunlu ilkokula başlamadan önce en az bir yıl nitelikli okul öncesi eğitim almış olmasını sağlamak için fiziki mekan ihtiyacının karlşılanması önem arz etmektedir.

Yerleşim yerlerindeki çağ nüfusu ve mevcut arsa imkanları doğrultusunda mevcut tip proje anaokulu yapılamayacak olan yerleşim yerlerindeki fiziki mekan ihtiyacının taşınabilir 1 ve 2 derslikli ana sınıfları (prefabrik, çelik konstrüksiyon, konteyner vb.) ile karşılanması yönünde yapılacak çalışmaya esas olmak üzere bu konudaki derslik talebinin belirlenmesine ihtiyaç duyulmuştur.

Bilgilerinizi ve ek tablonun açıklamalar doğrultusunda doldurularak 07.09.2016 tarihine kadar Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi hususunda gereğini rica ederim.

Dr. Cem GENÇOĞLU

Bakan a.

Genel Müdür

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.