MEB'den Okul Birinciliği Konulu Yazı

MEB'den Okul Birinciliği Konulu Yazı

KamuAjans.Com- Bakanlığımıza bağlı resmi/özel mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlan bünyesinde bulunan Hemşirelik alanında öğrenim gören öğrencilerin 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında okul birinciliği kontenjanından yararlanıp yararlanmayacağı hususunda tereddüte düşüldüğü Bakanlığımıza ulaşan yazılardan anlaşılmaktadır.

İlgi (ç) yazıda da belirtildiği üzere; Danıştay 8. Dairesince verilen 31/03/2016 gün ve E:2015/10852 sayılı kısmen yürütmenin durdurulmasına kısmen de yürütmenin durdurulmasına yer olmadığına dair verilen kararda; ilgi (a) Yönetmeliğinin 64. maddesinin birinci fıkrasında yer alan "...bütün derslerden başarılı olmasına rağmen stajını tamamlamayanlar..." ibaresi yönünden yürütmenin durdurulması hakkındaki yargı kararının yerine getirilmesi hususu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına ve Bakanlığımız ilgili Birimlerine ilgi (c) yazı ile bildirilmiş olup konuyla ilgili yargı süreci devam etmektedir.

Buna göre; 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı mülga resmi/özel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik alanı 12. sınıf öğrencilerinin ilgi (c) yazı ekindeki Danıştay 8. Dairesinin kararı doğrultusunda okul birinciliğinden yararlanması gerekmekte olup e-Okul sisteminde gerekli düzenlemeler yapılmıştır.

Ayrıca yargı sürecinin devam ettiği de dikkate alınarak herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı ikinci dönem ders kesimi bitmeden Bakanlığımızca konu ile ilgili e-Okul sisteminde duyuru yapılması planlanmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.