MEB'den Okul Bahçelerinin Ticari Kullanımına Yasak Yazısı

MEB'den Okul Bahçelerinin Ticari Kullanımına Yasak Yazısı

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığının, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği yazıda belirtildiği gibi daha okul bahçelerinin kullanımındaki yönetmelikte değişikliğe gidilmiştir. Yürürlükte olan Milli Eğitim Bakanlığı okul aile birliği yönetmeliğinin ''kapsam'' başlıklı 2.maddesinde yapılan değişiklikle okul bahçeleri ile ilgili yeni düzenlemeye gidildi.

KamuAjans.Com-MEB okul aile birliği yönetmeliğinin ''Kapsam'' başlıklı 2.maddesinde; ''Bu yönetmelik MEB'e bağlı okulların okul aile birliklerinin kuruluş ve işleyişi,birlik organizasyonlarının oluşturulması ve seçim şekilleri; sosyal ve kültürel etkinlikler ile kampanya ve kurslardan sağlanan maddi katkılar, bağışların kabulü,harcanması ve denetlenmesiyle kantin,açık alan,salon ve benzeri yerlerin işlettirilmesi veya işletilmesinden sağlanan gelirlerin dağıtım yerleri, oranları, harcanması ve denetlenmesine dair usül ve esasları kapsar.'' denilmektedir. Ayrıca 4.maddesinde; ''Açık alan,okullardaki bahçe,arazi,açık alan ile sosyal,kültürel ve sportif faaliyetlerin yapıldığı muhtelif alanları.'' olarak tanımlandığı belirtildi.

 Yürürlükte olan Milli Eğitim Bakanlığı okul aile birliği yönetmeliğinin ''kapsam'' başlıklı 2.maddesinde; ''bu yönetmelik; eğitim kampüslerinde yer alan okullar dahil MEB'e bağlı okul ve eğitim kurumlarında okul aile birliklerinin kuruluşu,işleyişi birlik organlarının oluşturulması,seçim şekilleri; sosyal ve kültürel etkinlikler ile kampanya ve kurslardan sağlanan maddi katkılar, bağışların kabulü,harcanması ve denetlenmesiyle kantin ve benzeri yerlerin işlettirilmesi veya işletilmesinden sağlanan gelirlerin dağıtım yerleri oranları,harcanması ve denetlenmesine dair usül ve esasları kapsar.''denilmekte olup okul aile birliği tarafından işletilen okul alanlarının açık alanları bu kapsamdan çıkarılmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığının, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği yazıda belirtildiği gibi daha okul bahçelerinin kullanımıdaki yönetmelikte değişikliğe gidilmiştir.

Eğitime tahsis edilen bahçe ve otoparkların ticari amaç ile kullanılmaması yönünde genelgeyi İl Müdürlüklerine gönderilmiştir.

Bu yazının tüm hakları kamuajans.com'a aittir. "www.kamuajans.com" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.