MEB'den Öğrenci Not Girişleri Yazısı

MEB'den Öğrenci Not Girişleri Yazısı

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Öğrenci Not Girişleri konulu 10230228-200-E.620887 sayılı 17 Ocak 2017 tarihli resmi yazı yayımlandı.

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü

Sayı: 10230228-200-E.620887

Konu: Öğrenci Not Girişleri

17.01.2017

................ VALİLİĞİNE

(İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

İlgi: Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği

Bilindiği üzere İlgi Yönetmeliğin 22'nci maddesi ilkokul 3'üncü sınıf ile ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında öğrencilere yönelik ölçme ve değerlendirmenin niteliği ve sayısını düzenlemektedir.

İlgi Yönetmeliğin 22'nci maddesinin 1'inci fıkrasının (a) bendinde yer alan ''Haftalık ders saati üç ve üçten az olan derslerle iki, üçten fazla olan derslerde ise üç sınav yapılır. Sınavların zamanı, en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulur...'' hükmü gereği öğrencilere düzenlemede yer alan sınav sayısından eksik veya fazla not girilemez.

İlgi Yönetmeliğin 22'nci maddesinin 3'üncü fıkrasında yer alan ''Öğrencilere her dönemde her bir dersin haftalık ders saati sayısı 2 ve daha az olanlara 2. haftalık ders saati sayısı 2'den fazlaolanlara ise 2 defa ders etkinliklerine katılım puanı verilir.'' hükmü gereği öğrencilere düzenlemede yer alan sınav sayısından eksik veya fazla ders etkinliklerine katılım puanı verilemez.

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı yarıyıl tatiline girilmeden önce okul idareleri ve öğretmenlerin öğrencilere ait not girişleri ile ilgili işlemleri yukarıda yer alan yönetmelik hükümlerine göre tekrar gözden geçirmeleri ve eksik veya fazla not girişi yapıldı ise e-Okul sisteminde gerekli düzeltmelerin karneler dağıtılmadan önce yapılması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Yasin VURAL

Bakan a.

Daire Başkanı

DAĞITIM:

Gereği

B Planı

Bilgi:

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.